Cum au încercat doi bărbați din Cluj să-i convingă pe oameni să cumpere apartamente care în realitate nu existau

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii din Cluj într-un dosar de înşelăciune, fiind suspectaţi că au încercat să convingă 19 persoane să cumpere apartamente pe care, în realitate, nu le puteau vinde. Doi oameni i-au crezut și au achitat suma de 19.000 de euro, pentru a fi încheiat un antecontract, mai transmite poliția. 

În realitate, apartamentele din Cluj-Napoca nu existau Foto: Shutterstock
În realitate, apartamentele din Cluj-Napoca nu existau Foto: Shutterstock

Oferte mincinoase de vânzare a unor apartamente în Cluj-Napoca

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a anunţat, luni, că doi bărbaţi cu vârste de 37 şi 63 de ani sunt cercetaţi într-un dosar de înşelăciune, în care cercetările sunt făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, scrie Observatornews.ro.

,,Din cercetări a reieşit faptul că în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, cei doi bărbaţi, împreună cu un altul de 58 ani, ar fi încercat să inducă în eroare un număr de 19 persoane, cu care ar fi discutat telefonic şi personal, prezentându-le ca adevărate împrejurările mincinoase referitoare la o ofertă de vânzare a unor apartamente din Cluj-Napoca, deşi nu exista posibilitatea materială şi juridică pentru a fi transferat un astfel de drept de proprietate. Aceştia ar fi folosit nume false şi calităţi mincinoase, însă persoanele vătămate nu au remis sume de bani”, potrivita arătat sursa citată.

Bărbații ar fi păcălit două persoane

Poliţiştii au adăugat că, în acelaşi timp, cei doi bărbaţi de 37 şi 63 de ani ar fi indus şi menţinut în eroare două persoane, cu scopul de a obţine foloase patrimoniale, ca urmare a încheierii unui antecontract de vânzare-cumpărare, cu referire la un apartament din Cluj-Napoca, deşi nu exista posibilitatea materială şi juridică pentru a fi transferat un astfel de drept de proprietate.

În acest caz, a fost creat un prejudiciu de 15.000 de euro, reprezentând suma remisă bărbatului în vârstă de 37 de ani.

În urma anchetei, bărbatul de 63 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior el fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Totodată, faţă de bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind arestat într-o altă cauză.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net