Cum au intrat protestatarii în curtea Palatului Parlamentului. Explicația MAI

Ultima actualizare:

Protestatarii au găsit metodă să intre în curtea Palatului Parlamentului. MAI a explicat că aceștia au forțat una dintre porți iar încuietoarea s-a rupt. De asemenea, unele persoane care aveau drept de acces au cărat 30 de protestatari cu mașinile dincolo de gardul instituției.

Protestatarii au intrat în curtea Parlamentului. Foto: Inquam
Protestatarii au intrat în curtea Parlamentului. Foto: Inquam

”În jurul orelor 7:30 în zona Pieței Constituției s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor.

 În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces, au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehiculele aproximativ 30 protestatari. Acești protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului.

În intervalul 08:00 - 10:45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaților, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriți de forțele de ordine.

 Ulterior, în jurul orelor 11:15, o parte din aceștia însoțiți de anumiți parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat (s-a rupt încuietoarea).

 Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forțele de ordine”, a transmis MAI.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că aproximativ 1.200 de persoane au venit la Palatul Parlamentului în intervalul 08-10.45.

Jandarmeria a transmis că a fost suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului, principalul obiectiv fiind asigurarea exercitarea dreptului la liberă exprimare în condiții de siguranță pentru toți particianții,prevenirea violențelor și escaladarea situației tensionate.

”Jandarmeria face un apel la calm și solicită tuturor participanților să respecte recomandările forțelor de ordine și să nu se implice în niciun fel de acțiuni cu violență. De asemenea, dacă în zona protestului sunt manifestări ilegale (distrugere, vandalizare) solicităm participanților să se delimiteze rapid de aceste manifestări și să permită intervenția forțelor de ordine pentru oprirea acestor manifestări.

Reamintim că până acum nu a fost folosită forța și nici mijloacele de intervenție din dotare”, a transmis Jandarmeria București.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net