Cum fac față caniculei animalele de la Zoo: primesc înghețată și alimente congelate

Ultima actualizare:

    Urșii primesc înghețată din fructe și iaurtFoto: monitoruldegalati.ro
Urșii primesc înghețată din fructe și iaurtFoto: monitoruldegalati.ro

Canicula nu a toropit doar oamenii, ci și animalele au de suferit din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Pentru a le ajuta să treacă mai ușor peste zilele toride, îngrijitorii de la grădinile zoologice le fac meniuri speciale, din care nu lipsește înghețata.

Chiar dacă sunt așezate în păduri, unde temperatura este cu câteva grade mai joasă, căldura tot este insuportabilă. Iar animalele cu blana deasă suferă cel mai mult din cauza caniculei. Apa lor, atât cea de băut, cât şi cea din bazine, trebuie schimbată de mai multe ori pe zi.

Ca să nu devină victime ale deshidratării sau epuizării, animalele primesc îngrijire specială. Le-a fost schimbată dieta și primesc întăritoare, iar orele de masă le-au fost modificate. Având în vedere condiţiile atmosferice, acum sunt hrănite cu o oră mai devreme. Le sunt verificate porţiile şi reglate tot timpul, mai ales la cele care stau afară, pentru că ce nu consumă se strică la căldură. În funcţie de specie, mamiferele primesc foarte multe fructe, porţia fiind stabilită de la caz la caz de medicii şi îngrijitorii de la grădina zoologică. 

Unele specii primesc săruri de rehidratare 

„Li se oferă fructe de sezon, un mix de pere, mere, pepene roşu, kiwi şi banane. În unele cazuri, mâncarea se pune pe blocuri de gheaţă care le sunt aduse în amplasament. La unele specii punem săruri de rehidratare sau suplimente cu vitamine şi minerale în apa de băut, iar la altele în mâncare”, a dezvăluit directoarea de la Zoo Băneasa, din București. 

Urșii mănâncă înghețată din iaurt și fructe   

Și la Grădina Zoologică din Galați animalele au parte de meniu special. „La urși le facem înghețată din iaurt și fructe. Le dăm legumele răcite la frigider. La fel si la erbivore. Pentru tigri, care suportă și mai greu căldura, le înghețăm carne”, a declarat Matei Roşca, director ZOO Galaţi, conform observatornews.ro. Medicul veterinar vine odată la două zile pentru a monitoriza viețuitoarele, iar cele mai vulnerabile primesc vitamine și minerale pentru a trece mai ușor peste caniculă. Tigrii siberieni beneficiază, în plus, de un bazin cu cascadă unde se pot scălda de mai multe ori pe zi. 

Citește și: 

«Văleu! Nici la mine pe Nil nu-i aşa de cald» Canicula a doborât animalele de la Zoo

Ce bună este îngheţata, când e cald afară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net