Cum obții tichetele sociale de 250 de lei? Poți să intri ușor în posesia voucherelor alimentare

Ultima actualizare:

De la 1 iunie, românii pot primi tichete sociale în valoare de 250 de lei. Procedura prin care intri în posesia voucherelor alimentare este una foarte simplă.

Peste 2,5 milioane de români vor primi tichete sociale
Peste 2,5 milioane de români vor primi tichete sociale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că peste 2,5 milioane de vouchere sociale sau tichete pentru alimente vor fi emise și distribuite de la 1 iunie.

Acestea vor fi oferite pe card şi se vor acorda o dată la două luni, până la finalul acestui an. Ajutorul este oferit prin programul guvernamental "Sprijin pentru România", tichetele urmând să ajungă la persoanele cu risc de sărăcie.

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

  • emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)
  • distribuirea prin intermediul CN Poșta Română 
  • încărcarea valorică a cardurilor

Din fericire, procedura prin care românii vor intra în posesia acestor vouchere este una relativ simplă. Ministerul Investiţilor şi Proiectelor Europene a anunțat că beneficiarii nu trebuie nici măcar să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

Nu trebuie să demarați nicio procedură pentru a intra în posesia tichetelor sociale de 250 de lei. Cardurile vor sosi prin poștă

„Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, transmit reprezentanţii MIPE, conform Antena 3.

Cardurile vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri şi un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme. 

Sumele disponibile pe tichetele sociale vor fi valabile 12 luni

Românii care primesc vouchere sociale nu vor putea retrage numerar de pe carduri. Aceste tichete în valoare de 250 de lei pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare sau mese calde de la operatorii economici parteneri. Un alt aspect important este faptul că sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziţia de produse alimentare şi mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. Potrivit reprezentanţilor MIPE, această iniţiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului mare de beneficiari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net