Cum poţi lua un credit de sănătate
În această perioadă, băncile mizează pe finanţarea nevoilor medicale ale clienţilor. Specialistul Click! Alexandra Popa ne spune cum putem beneficia de un credit pentru urgenţe medicale, lucrări dentare, intervenţii chirurgicale şi alte tratamente.
Ce intervenţii acoperă împrumutul?
Împrumuturile pot acoperi de la intervenţii chirurgicale sau tratamente de strictă necesitate până la orice tip de operaţii estetice sau lucrări stomatologice.
Clienţii trebuie însă să dovedească utilizarea sumelor de bani în scop medical în ţară sau străinătate. Doar o mică sumă, de până la 10%, poate fi acordată clientului sub formă de cash, în timp ce restul banilor sunt transferaţi direct clinicii sau cabinetului medical pe baza facturii proformă sau a unui deviz prezentat de către client.
Cum se obţine creditul medical?
Pe lângă documentele care atestă venitul solicitantului, băncile solicită şi un deviz sau o factură proformă emisă de clinica medicală, având specificată valoarea serviciilor ce urmează a fi finanţate şi care conţine inclusiv datele necesare efectuării plăţii (contul IBAN al clinicii private, denumire etc).
Cât costă un astfel de credit?
Cei care au nevoie de finanţare medicală pot apela la BCR, BRD, Carpatica, Banca Transilvania sau CEC Bank.
DAE pentru creditele fără ipotecă este uneori cu 1-2 procente mai mică decât în cazul creditului de consum.
BRD şi Carpatica oferă astfel de credite pe termen lung de 20, respectiv 35 de ani doar cu garanţie ipotecară.
La un credit în lei cu garanţie ipotecară, DAE se apropie de 11%, iar în cazul unui credit în euro DAE este de 9-10%.