Cum și-a salvat afacerea o familie din cea mai fierbinte zonă a pandemiei din România. Treaba merge șnur

Ultima actualizare:

    Familia Pricopaș nu cere bani în plus pentru livrarea legumelorFoto: adevarul.ro
Familia Pricopaș nu cere bani în plus pentru livrarea legumelorFoto: adevarul.ro

O familie de fermieri din comuna Dărmăneşti (Suceava) a fost nevoită să-şi regândească afacerea cu legume proaspete, după declanşarea pandemiei de coronavirus. Oamenilor le merge atât de bine, încât au mai angajat cinci persoane ca să-i ajute cu livrările la domiciliu.

Mariana Pricopaş face parte dintr-o familie de fermieri din comuna suceveană Dărmăneşti. Cu mult timp înainte de apariția virusului care face ravagii pe planetă, familia a accesat fonduri europene prin programul „Micul Fermier”, pentru a face câteva solarii. Este vorba despre 40.000 de euro, care reprezintă fonduri nerambursabile. Afacerea a început să meargă, iar membrii familiei şi-au împărţit sarcinile: unii se ocupau de agricultură, alţii cu livrarea mărfii.

Au mai angajat cinci persoane

Până la criza cauzată de COVID – 19, Mariana şi mama acesteia vindeau legumele la piaţă, în orașul Suceava. După declanşarea stării de urgenţă şi instituirea carantinei în epicentrul pandemiei din România, lucrurile s-au complicat. Legumicultorii şi-au dat seama imediat că există riscul să rămână cu marfa în solarii. Date fiind circumstanțele, cumnata Marianei a venit cu ideea să facă o pagină de Facebook pentru a vinde produsele pe internet: Grădina Verde. Comenzile au început să curgă imediat, întrucât fermierii au dat dovadă că se pricep inclusiv la marketing. Mai mult, legumicultorii din Dărmănești au fost nevoiţi să mai angajeze cinci persoane, ca să poată face livrările direct la domiciliul clienţilor.

Mariana spune că sucevenii cumpărau legume în valoare de 50 - 60 de lei, dar comenzile au crescut atât de mult în perioada Paștelui, încât fermierii au fost nevoiţi să anunţe, la un moment dat, că nu mai preiau comenzi, fiindcă nu fac faţă. Capacitatea lor de livrare era de cel mult 40 de pachete.

“Bătrânii pun cearșaful în fața ușii”

„Sunt pensionari care nu ies din case şi care ne-au rugat să le facem şi alte cumpărături, așa că le-am mai luat oţet, unt, ouă”, explică Mariana. “De ce să iasă? Când fac formularul de comandă, separat scriu dacă mai au nevoie de ceva şi le aduc. Mai vor hrean, mă duc să le iau o legătură de hrean ca să le pun la comandă. Sunt bătrâni care pun cearşaful în faţa uşii, îmi lasă punguţa acolo, eu le pun verdeţurile, iau banii şi ei trag cearşaful”, povestește tânăra.

Mariana vinde acum mai mult decât înainte de pandemie. Oamenii nu mai vin la piaţă ca să cumpere câte o legătură de verdeaţă, ci comadă cantităţi mai mari. Privitor la prețuri, suceveanca susţine că sunt neschimbate și că n-au fost ceruți bani în plus pentru livrare. Legumicultorii încearcă să dezvolte serviciul de livrare la domiciliu în aşa fel încât să rămână rentabil şi după pandemie.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
bancomat jpeg
wizz air avion jpg
marelbo png
loto jpeg
cincsor dimineata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net