Cum va fi vremea pe 1 Decembrie 2023? Meteorologii ANM anunță temperaturi chiar și de 20 de grade Celsius

Pe data de 1 Decembrie 2023, la București, are loc parada militară cu ocazia Zilei Naționale a României. Meteolorogii spun că vremea va fi călduroasă cu maxime de până la 15 grade Celsius, în Capitală. În Reșița se vor înregistra chiar și 20 de grade Celsius. 

Vremea pe 1 Decembrie 2023 Foto: Shutterstock
Vremea pe 1 Decembrie 2023 Foto: Shutterstock

Vremea de 1 Decembrie 2023, în România

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, după episodul de viscol din weekend, vremea începe să se încălzească. De Ziua Naţională, temperaturile prognozate vor fi peste nomalul acestei perioade din calendar. Maximele se vor situa între 15 şi 20 grade. În Bucureşti, acestea se vor situa între 13-15 grade Celsius. 

Prognoza meteo în București de Ziua Națională a României

Astfel, în București, vineri vom avea o vreme foarte bună în timpul paradei de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. La ora 11.00, atunci când este programată începerea paradei, vor fi în jur de 10-12 grade. Conform noilor informații meteo, maxima zilei va fi de 15 grade.

Prognoza meteo pentru alte orașe importante din țară

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel valorile termice vor fi cu 10...15 grade peste normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 18 grade, mai scăzute în jumătatea de nord a Moldovei, dar şi uşor mai ridicate în Banat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente şi precipitaţii în vestul, centrul şi nordul ţării. Acestea vor fi mixte la munte şi mai ales ploi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar la viteze şi pe spaţii mai mici şi în vest, centru şi est. 

  • Vremea în Reșița pe 1 Decembrie - 20 de grade Celsius
  • Vremea în Timișoara pe 1 Decembrie - 18 grade Celsius
  • Vremea în Arad pe 1 Decembrie - 18 grade Celsius
  • Vremea în Bacău pe 1 Decembrie - 18 grade Celsius
  • Vremea în Sibiu pe 1 Decembrie - 18 grade Celsius
  • Vremea în Brașov pe 1 Decembrie - 17 grade Celsius
  • Vremea în Alba Iulia pe 1 Decembrie - 17 grade Celsius
  • Vremea în Călărași pe 1 Decembrie - 16 grade Celsius
  • Vremea în Giurgiu pe 1 Decembrie - 16 grade Celsius

ANM, avertizare meteo

Joi după-amiază, ANM a transmis o avertizare meteo care va fi valabilă până vineri, ora 15.00. „Cantități însemnate de apă - în perioada 30 noiembrie, ora 20.00 – 1 decembrie, ora 15.00, în județul Maramureș și în zona montană a județelor Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50...70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp”, transmite ANM.

„Cantități moderate de apă, intensificări ale vântului – în intervalul 30 noiembrie, ora 17.00 – 1 decembrie, ora 21.00, În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă.Se vor acumula cantități de apă în general de 25...40 l/mp. Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80...100 km/h”, se mai arată în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net