Ce temperaturi vor fi de 1 Decembrie. La început de iarnă, un val de aer cald lovește România

Ultima actualizare:

Vremea va intra într-un proces de încălzire în aproape toată ţara, valorile termice maxime vor ajunge chiar şi la 12 grade în Moldova şi Banat, inclusiv de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie. 

Ce temperaturi ne așteaptă la începutul iernii Foto: Shutterstock
Ce temperaturi ne așteaptă la începutul iernii Foto: Shutterstock

Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, după episodul de viscol din weekend, vremea începe să se încălzească. De Ziua Naţională, temperaturile prognozate vor fi peste normalul acestei perioade din calendar. Maximele se vor situa între 15 şi 17 grade. În Bucureşti, acestea se vor situa între 13-15 grade Celsius. 

Ce temperaturi se înregistrează de Sfântul Andrei

De Sfântul Andrei, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimţi mai ales la valorile termice nocturne. Spre seară vor fi precipitații, pe alocuri însemnate cantitativ în zonele deluroase şi montane din Crişana, Maramureş şi nord-vestul Transilvaniei.

Pe fondul advecţiei de aer cald, acestea se vor transforma treptat în lapoviță la munte și ploi în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar la intensităţi mai mici şi pe arii restrânse în vest şi în a doua parte a intervalului în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 şi 10 grade. 

Valori termice peste normalul perioadei

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel valorile termice vor fi cu 10...15 grade peste normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 18 grade, mai scăzute în jumătatea de nord a Moldovei, dar şi uşor mai ridicate în Banat. Cerul va fi variabil, cu  înnorări în general persistente şi precipitaţii în vestul, centrul şi nordul ţării. Acestea vor fi mixte la munte şi mai ales ploi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar la viteze şi pe spaţii mai mici şi în vest, centru şi est. 

De când vine frigul

De săptămâna viitoare, valorile termice vor intra pe o pantă descendentă, iar în tot acest timp precipitaţiile vor fi excedentare, arată prognoza de specialitate pentru intervalul 27 noiembrie - 10 decembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net