Alertă în România! Cod galben de vânt în mai multe județe din țară

Vremea continuă să facă probleme în România! Experții de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare Cod galben de vânt, valabilă de duminică seară până luni, la ora 10:00. O bună parte a țării este vizată de această avertizare.

Cod galben de vânt în România / foto: ANM
Cod galben de vânt în România / foto: ANM

Mai precis, avertizarea va intra în vigoare duminică (26 noiembrie) seară, de la ora 20:00 și va fi valabilă până luni (27 noiembrie), la ora 10:00. Vizate de Codul galben sunt Moldova, Dobrogea, sud-vestul Munteniei, dar și sudul și estul Olteniei. În aceste zone ale țării, oamenii se pot aștepta la intensificări ale vântului, cât și la zăpadă viscolită.

Potrivit experților de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în zonele afectate de Codul galben putem să ne confruntăm vânt puternic, care poate bate cu viteze de la 55 până la 65 km/h. Potrivit prognozei celor de la ANM, este foarte posibil ca în unele zone ale țării vântul să fie chiar și mai puternic.

Mai precis, în zona Carpaților Meridionali, cât și, local, în Carpaţii Orientali, vântul poate ajunge la o viteză la rafală chiar și de 70 – 80 de km/h. Aceeași problemă poate fi resimțită și în alte zone ale țării de la începutul nopții, cum ar fi pe litoral, cât și în Delta Dunării.

Cod galben de vânt în mai multe județe din țară

În plus, meteorologii ne mai avertizează că estul și în sud-estul României, dar și la munte, zăpada deja depusă va fi viscolită, iar vizibilitatea în zonă se va reduce. Meteorologii ne mai avertizează că temperaturile de-a lungul țării vor fi negative, iar local se poate forma și ghețuș.

După ce o bună parte din toamnă a fost marcată de temperaturi mult peste normalul perioadei, acum se pare că ne confruntăm cu extrema opusă. Avertizarea Cod galben de vânt care intră în vigoare în această seară, la ora 20:00 urmează să rămână valabilă de-a lungul întregii nopți, cât și mâine dimineață, până la ora 10:00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net