Cumplit: a trăit doar nouă zile. Bebeluş mort din cauza infecţiei nosocomiale?

Ultima actualizare:

Părinţi sfâşiaţi de durere! Bucuria de avea gemeni n-a ţinut mult, pentru că unul dintre bebeluşii născuţi prematur la Spitalul Judeţean Neamţ s-a stins în a noua zi de viaţă. La insistenţele părinţilor, al doilea prunc a transferat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Reprezentanţii spitalului ieşean spun că bebeluşul are o infecţie nosocomială: bacteria Klebsiella.

Dramă părinţilor s-a consumat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ. Doi bebeluşi au venit pe lume prematur, în urma unei operaţii de cezariană, pe 9 iulie. Din păcate, unul dintre cei doi copilaşi a pierdut lupta. ”În ziua a noua de viaţă, la nou-născutul care a decedat, brusc se instalează paloare, marmorarea tegumentelor, hipotonie generalizată, refuzul alimentaţiei cu degradarea rapidă a parametrilor vitali”, se arată într-un referat semnat de medicul Alexandru Juncu, managerul spitalului din Piatra Neamţ. “Pe lângă tratamentul cu antibiotic, se administrează sânge Rh negativ şi se intensifică măsurile de terapie intensivă. La ora 18:15, nou-născutul face stop cardio-respirator, pentru care se instituie protocolul de resuscitare. Se constată decesul la ora 19:20. La necropsia efectuată la 24 de ore de la deces nu s-a evidenţiat focar de infecţie”, a mai scris doctorul Juncu. În urma necropsiei, medicii au stabilit că bebeluşul a murit din cauza unor  ”focare hemoragice cerebrale”, despre care au spus că sunt “destul de frecvente la copii născuţi prematur”.

Disperaţi, părinţii gemenilor au solicitat medicilor transferul celuilalt copil la un spital din Iaşi, însă au fost refuzaţi. În cele din urmă, familia a reuşit să ia legătura cu un medic de la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, care a înlesnit transferul. „Pacientul este monitorizat în secţia ATI a unităţii medicale şi se află sub tratament ţintit pentru infecţia cu Klebsiella. Copilul nu pune probleme grave, în sensul că parametrii care ţin de tensiune, respiraţie şi puls sunt stabili. Evoluţia lui ulterioară este dificil de prevăzut, dat fiind faptul că prematurii sunt o categorie de risc”, a apreciat medicul Iolanda Blidaru, managerul Maternităţii „Cuza-Vodă” din Iaşi. Analizele de laborator au arătat că bacteria se află în sângele copilului. „Nu vorbim de o localizare pe tegument. Microbul a fost identificat în hemocultura pacientului”, a adăugat medicul.Click! spune

Legat de infecţia cu bacteria Klebsiella, Alexandru Juncu, managerul spitalului din Piatra Neamţ, a susţinut că, în săptămâna în care s-au născut gemenii, Direcţia de Sănătate Publică a făcut un control, iar rezultatele au arătat că nu există ”niciun fel de încărcătură bacteriană”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net