Curtea Constituțională, insensibilă la reclamațiile românilor din străinătate

Ultima actualizare:

    Românii din afara țării care nu au mai ajuns să voteze se consideră nedreptățiți (foto: Click!)
Românii din afara țării care nu au mai ajuns să voteze se consideră nedreptățiți (foto: Click!)

Instituția care veghează asupra respectării Constituției în România, Curtea Constituțională, a respins toate cele 12 cereri venite din partea unor oameni politici de anulare a rezultatelor înregistrate în primul tur al alegerilor prezidențiale. Curtea nu a sesizat nici o încălcare a legii fundamentale în modul în care s-a desfășurat scrutinul din diaspora.

Curtea Constituţională (CC) a respins, miercuri, toate cele 12 contestaţii în care se solicita anularea primului tur al alegerilor prezidenţiale, fiind reclamat modul în care s-a desfăşurat scrutinul la secţiile de votare din străinătate, informează Mediafax. Printre cei care au contestat rezultatul alegerilor și modul în care acestea s-au desfășurat în afara țării se nunără Gheorghe Funar, care a candidat ca independent la alegerile din 2 noiembrie, Diana Fanea, Dragoş Nicolae Şaramet şi Irina Drăgan.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că legea spune că pot face astfel de contestaţii numai cei care au candidat în alegeri sau partidele care au propus candidaţi, însă vor fi analizate toate sesizările care au ajuns la CC, majoritatea fiind transmise online.

Întrebat dacă se poate dovedi o eventuală fraudă la alegeri, care să poată duce la o decizie de anulare a scrutinului din 2 noiembrie, Augustin Zegrean a spus că, la judecată, nu judecătorul trebuie să administreze probe, ci cel care face o susţinere trebuie să vină cu dovezi. „Faptul că se spune la televizor, în presă sau pe stradă că s-au fraudat (alegerile prezidenţiale, n.r.), asta auzim de fiecare dată. Unii dintre candidaţi chiar au anunţat dinainte că e fraudă”, a spus Augustin Zegrean, pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net