Cutremur în Arad. Om de afaceri austriac prins cu o mașină de lux cu numere false și drogat

Cutremur în Arad după ce un cunoscut om de afaceri din Austria a fost prins în trafic la un control de rutină la volanul unei mașini de sport de lux cu numere false și drogat. Și asta nu a fost tot: bărbatul de 44 de ani a adus bolidul în țara noastră din Austria fără ca vameșii să îl oprească și când a fost oprit la control avea lângă el un agent de la ordine publică care îi garantase siguranța.

Bolidul sport Maclaren cu numere false al afaceristului austriac
Mașina a fost adusă în România cu numere false fără a fi controlată la Vama Nădlac. Foto: aradon.ro

Descoperirea a fost făcută de polițiștii rutieri pe data de 2 martie, în jurul orei 22.58. La o acțiune tematică, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 44 de ani, cetățean austriac, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanilor. 

În zona Aradului s-a creat o importantă comunitate de austrieci care au afaceri aici. Bărbatul prins în culpă este cunoscut prin afacerile din România în domeniul agriculturii și în țara natală în domeniul hotelier. Oprit la control nu a vrut să predea actele și chiar a avut o atitudine sfidătoare dar s-a potolit brusc când a văzut că polițiștii au descoperit că numerele vehiculului Maclaren sunt false.

De ce este acuzat omul de afaceri din Austria  

IPJ Arad a anunțat că bărbatul este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals. 

„Din verificări a reieșit că autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism este fals. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului substanțe interzise”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. 

De parcă nu ar fi fost suficiente infracțiunile, lângă omul de afaceri în dreapta se afla un agent de poliție de la Serviciul Ordine Publică iar declarațiile făcute de austriac în anchetă au fost de-a dreptul șocante.  

Cutremur după declarațiile afaceristului asutriac 

Potrivit antena3.ro, bărbatul a declarat la poliție teribilist că de ziua lui, și-a făcut cadou trei bolizi de lux, printre care și mașina cu care a fost prins în timpul unei acțiuni de rutină. 

Întrebat cum a intrat în România cu mașina cu numere false, despre care a recunoscut că provin de la un alt vehicul aflat în proprietatea sa, austriacul a făcut afirmații șocante pentru a acoperi eventualele șpăgi date.  

Suspectul a spus că a anunțat la Punctul de Frontieră Nădlac că mașina sport marca Maclaren nu este înmatriculată dar... polițiștii de frontieră au fost fascinați de bolid și l-au lăsat să treacă. Bărbatul nu a recunoscut că a dat șpagă la vamă 

Austriacul a susținut cu nonșalanță că văzând atitudinea vameșilor față de mașină nu și-a mai pus problema că ar comite o ilegalitate. Acum s-a ales cu dosar penal, iar bolidul de lux va fi dus înapoi în Austria, cu un trailer.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net