Dacă îți instalezi aceste aplicații riști să rămâi fără bani în cont! Mulți oameni au fost deja păcăliți

Ultima actualizare:

Unele aplicații nu trebuie sub nicio formă să fie instalate pe telefonul mobil. Polițiștii atrag atenția oamenilor să nu-și downloadeze aplicațiile de control la distanță, precum ANYDESK, Air Droid sau AirDroid Business Daemon, deoarece prin intermediul acestora hackerii le vor putea accesa dispozitivele. Populația este sfătuită să nu mai creadă în câștiguri rapide și ușoare.

La ce aplicații trebuie să fii atent Foto: Pexels.com
La ce aplicații trebuie să fii atent Foto: Pexels.com

Apelează de pe diferite numere de telefon cu prefix de Marea Britanie sau Franţa

„Trading scam – autorii determină în mod fraudulos persoanele vătămate să realizeze investiţii prin intermediul unor platforme de tranzacţionare online, iar pentru câştigarea încrederii se folosesc imaginile şi numele unor personalităţi din România. În aceste reclame se promovează ideea de investiţie sigură şi câştiguri imense şi rapide. Autorii se prezintă ca fiind consultanţi financiari ale unor platforme de tranzacţionare online.

Aceştia apelează de pe diferite numere de telefon cu prefix de Marea Britanie, Franţa, Elveţia şi folosesc de regulă un accent moldovenesc, arătându-se interesate de investiţii în acţiuni (Hidroelectrica, Transgaz, Petrom, BRUA) şi după ce poartă unele discuţii generale – cu privire la locul de muncă al persoanelor apelate, veniturile de care dispun, ce doresc să facă cu banii câştigaţi din investiţii – încearcă să-i convingă să investească sume din ce în ce mai mari", potrivit unui comunicat dat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Oamenii sunt convinși să-şi instaleze pe telefoane aplicaţii de control la distanţă 

„Persoanele vătămate sunt convinse sa-şi instaleze pe telefoanele mobile aplicaţii de control la distanţă (ANYDESK, Air Droid, AirDroid Business Daemon), prin intermediul cărora autorii accesează dispozitivele persoanelor vătămate, iar sub pretextul că vor fi îndrumaţi cu paşii ce trebuie urmaţi, le sunt accesate aplicaţiile bancare ale acestora, iar apoi transferul fondurilor sunt efectuate fără acordul victimelor”, se mai arată în comunicat. 

Poliţiştii revin si cu recomandarea ca cei care vor să investească să nu instaleze pe device-uri astfel de programe şi să nu pună la dispoziţie copii după cărţile de identitate, datele cardurilor bancare faţă verso, codurile generate de aplicaţiile instalate.

Victimele rămân fără importante sume de bani din conturi 

„Profitând de datele personale şi bancare puse la dispoziţie, autorii retrag fără consimţământ diverse sume de bani din contul persoanelor. În cazul în care persoanele  refuză instalarea de programe în telefon se aplică metoda de securizare a conturilor. Victimele sunt apelate de către persoane ce se recomandă ca fiind angajaţi ai instituţiilor financiare, de pe numerele de telefon clonate ce aparţin instituţiilor bancare şi li se aduce la cunoştinţă că cineva a încercat sa le acceseze conturile bancare iar pentru protecţie li se sugerează transferul banilor într-un aşa-zis cont securizat. Victimele transferă banii de bunăvoie în contul indicat după care le sunt dezinstalate aplicaţiile bancare de pe telefoanele mobile”, precizează sursa citată. 

Atenţie la promisiunile de câştiguri mari 

Autorităţile recomandă încă o dată atenţie la promisiunile de câştiguri mari şi rapide sau la anunţurile care se prezintă pe termen limitat. „Cumpărarea de acţiuni se realizează printr-un intermediar autorizat care nu solicită plăţi prin intermediul unei pagini de internet! Evitaţi persoanele fizice sau operatorii economici care nu afişează date de contact complete şi se rezumă la o simpla adresă de e-mail! Nu furnizaţi date personale sau/şi bancare!”, sunt sfaturile Poliţiei către cei care doresc să investească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net