Cel mai căutat hacker din lume e român! Are doar 9 clase, dar a reușit să spargă 25 de servere NASA

Unul dintre cei mai cunoscuți hackeri din lume este un român de-al nostru. A fost căutat ani de zile de americani, iar inevitabilul s-a produs. Robert a fost prins în America și condamnat la închisoare pentru faptele sale. 

Cel mai căutat hacker este român / foto: Pixabay
Cel mai căutat hacker este român / foto: Pixabay

Robert mai este cunoscut și sub denumirea de Iceman, și se știe despre el că lucrează pe cont propriu și a câștigat sume enorme de bani, la 13 ani după ce a spart mai multe servere NASA.

Robert a fost condamnat la închisoare cu suspendare 

Robert Butyka a devenit unul dintre cei mai „faimoși” români, iar în anul 2010 a fost pus pe lista celor mai căutați hackeri din lume. La vârsta de doar 24 de ani, Iceman a reușit să facă un lucru surprinzător: a spart serverele NASA și a provocat o pagubă în valoare de 500.000 de euro. 

Tânărul clujean a făcut tot acest efort doar pentru a fi remarcat de NASA, iar mai apoi angajat, crezând că în acest fel reușește să impresioneze. 

Robert nu a fost pasionat de școală și învățătură, însă îi plăcea domeniul IT. Așa se face că a reușit să devină cel mai cunoscut hacker din lume, după ce în urmă cu 13 ani a pus la cale un plan care promitea să-i aducă rezultate. 

A reușit să spargă 25 de servere de la NASA, dar nu a reușit să scape nepedepsit, ani mai târziu. Robert a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

„Mi-am lăsat CV-ul la ei pe servere. Eu le-am scris ce vreau, nu a fost nimic de ascuns. Am lăsat CV-ul chiar pe serverul principal, ca să-l vadă direct.(...) Am fost angajat și m-aș fi angajat din nou dacă nu îmi mergea pe cont propriu.

Acum lucrez pentru Grecia. Am și prețuri foarte mari pentru România, lucrez scump. Să fac un site, de exemplu, îmi ia două ore. La mine totul pleacă de la 4.000 de euro în sus. Când le zic 4.000 de euro, își pun mâinile în cap”, a declarat Robert, potrivit gândul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net