Atenție, utilizatori WhatsApp! Cum puteți să fiți înșelați cu cea mai nouă metodă

În prezent, persoanele care folosesc WhatsApp sunt vizate de un atac care funcționează pe o schemă veche. Oamenii primesc link-uri, iar dacă acestea sunt accesate, hackerii digitali au în acest mod accesul de a bloca telefonul. 

Înșelătorie folosită de hackerii digitali Foto: Pexels
Înșelătorie folosită de hackerii digitali Foto: Pexels

Un tip de înșelătorie veche folosit din nou 

„Nu este vorba doar de o persoană cunoscută. Să zicem că mesajul nelegitim se folosește de imaginea unui brand cunoscut cu care noi interacționăm. Ori dacă eu aștept un colet, dacă eu am făcut cumpărături de la un anumit magazin virtual, nu m-ar surprinde că primesc un astfel de mesaj și în momentul ăla, din punctul meu de vedere, este riscul cel mai mare de a cădea în plasă”, a declarat Sorin Stănică, specialist IGPR, scrie Antena3 CNN.ro.

Cum intră hackerii în telefonul tău 

Mai exact, victimele primesc un mesaj de la WhatsApp cu un cod de autentificare pentru a fi folosite pe un telefon. Atacatorii, în schimb, își asumă identitatea unui contact al victimei vizate de atac și îi cer acesteia să le dea codul primit în telefon.

Ulterior, în momentul în care hackerul primește codul de activare trimis de WhatsApp pe telefonul victimei, se loghează și are acces la contul victimei. El poate astfel să fure și alte date de autentificare, precum și alte conturi.

Infractorii voiau să își păcălească familia și prietenii 

În trecut, infractorii s-au folosit de acest lucru pentru a-și păcăli prietenii și familia să trimită bani folosind link-uri PayPal dubioase. Se pare că Action Fraud a primit 60 de rapoarte despre această înșelătorie care este folosită, din nou, în Marea Britanie. Aceștia îi sfătuiesc pe oameni să își sune contactele dacă primesc vreodată un mesaj în care li se cer bani sau ajutor.

Ce recomandă reprezentanții companiei WhatsApp

Pentru a preveni astfel de atacuri, reprezentanții companiei WhatsApp recomandă activarea sistemului de autentificare în doi pași. Astfel, atunci când activezi verificarea în doi pași, există posibilitatea de a-ți introduce adresa de e-mail, care poate fi folosită de WhatsApp pentru a-ți trimite un e-mail cu un link de resetare în cazul în care ai uitat codul PIN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net