«Dacă mă luam după medici, fetiţa mea era moartă!»
La 23 de ani, Diana Dulgheru a trecut prin cumpăna vieţii ei. Şi-a văzut bebeluşul conectat la aparate, iar în urechi îi răsunau într-una vorbele medicilor care nu-i dădeau nici o speranţă fetiţei ei. Deşi este doar o mână de om, Maya a învins bacteria ucigaşă, iar acum râde din braţele părinţilor.
“Maya este eroina mea”! Astea sunt primele cuvinte pe care ni le-a spus Diana Dulgheru, mama unei fetiţe de doar 6 luni, care s-a aflat printre cei 16 bebeluşi infectaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU). A supravieţuit ca prin minune. După aproape două luni de dializă la Spitalul ”Marie Curie”, din Capitală, îngerul a revenit acasă. În Argeş! Acolo unde a fost focarul de E.coli. ”Suntem bine. Îi mulţumim lui Dumnezeu că fetiţa a scăpat. Am trecut prin momente cumplite. O vedeam conectată la aparate şi nu puteam face nimic.
Medicii nu-i dădeau nici o şansă. Spuneau că trebuie deconectată de la aparate ca să nu se mai chinuie, pentru că nu va trăi. Noroc că legea ne-a dat dreptul să refuzăm. Le-am spus că nu suntem de acord cu aşa ceva şi că vom aştepta până în ultima clipă. Am mers la biserică, ne-am rugat, am cerut părerea preoţilor. Dacă mă luam după medici, fetiţa mea era moartă”, ne-a mărturisit Diana. Femeia nu a aflat nici până astăzi cum a ajuns bacteria ucigaşă în trupul firav al Mayei, care pe atunci avea doar 4 luni. ”Nu mânca nimic, bea doar lapte praf. Chestia asta cu brânza ”Brădet” cred că este doar o poveste. Şi mulţi părinţi spuneau că bebeluşii lor nu consumaseră aşa ceva. E foarte posibil ca virsul E.coli să-l fi luat, totuşi, din Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Simptomele s-au înrăutăţit după prima noapte de internare aici”, este de părere tânăra, care nu are de gând să dea pe nimeni în judecată. Este fericită! Îşi ţine odorul în braţe, iar pentru ea este suficient.
Scandalul îmbolnăvirilor a izbucnit la 29 ianuarie, când au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu SHU sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe au murit. Cauza îmbolnăvirii copiilor care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli. Acum, mai sunt internaţi la clinica din Capitală trei copii, doi dintre ei fiind pe dializă. Şi băieţelul de un an şi două luni din Italia a fost externat miercuri.