Dacia a lansat Logan, Sandero şi Sandero Stepway la Paris


    Directorul Renault, Carlos Tavares, prezintă noul Sandero (Foto: Reuters)
Directorul Renault, Carlos Tavares, prezintă noul Sandero (Foto: Reuters)

Dacia a prezentat astăzi în premieră internaţională la Salonul Auto de la Paris noile generaţii Logan şi Sandero. La standul producătorului român a mai apărut o surpriză, noul Sandero Stepway.

Preţurile pentru noul Dacia Sandero încep de la 6.990 (TVA inclus), iar Sandero Stepway este disponibil începând de la 10.800 de euro (TVA inclus).

Preţurile de pornire pentru Dacia Logan pentru România nu au fost anunţate, dar în Franţa Logan va costa de la 7.000 de euro. În România Loganul 2 va putea fi comandat de la finalul anului 2012.

Aceste noi modele sunt esenţiale pentru creşterea vânzărilor mărcii româneşti, dar şi pentru viitorul grupului Renault.

Dimensiunile celor două modele vor fi comparabile cu cele ale actualei generaţii Logan/Sandero şi se situează la limitele superioare ale clasei subcompacte. Cele două noi game inaugurează o nouă planşă de bord, funcţională şi cu un design îmbunătăţit. Ca noutăţi sunt întâlnite Media-Nav, limitatorul de viteză şi asistenţa la parcare. Comenzile geamurilor electrice rămân pe consola centrala, iar acţionarea claxonului nu va fi mutată pe volan.

simeon stalpnicul png

Sandero a primit o parte frontală mult mai modernă, linii mai dinamice şi blocuri optice spate ce amintesc de cele ale unor modele premium lansate recent în clasa compactă. şi la nivel de interior schimbările promise sunt importante.

Logan 2 are o parte frontală similară cu cea a noului Sandero, de fapt modelele vor împărţi ca şi până acum aceeaşi platformă.

O noutate în gama de motorizări a Sandero şi Logan este un motor turbo cu trei cilindri în linie, o unitate TCe 90. Această unitate echipată cu lanţ de distribuţie oferă 90 CP şi 135 Nm. Alături de aceasta va fi oferită motorizarea pe benzină de 1,2 litri 16V şi 75 CP şi dieselul 1,5 dCi în variantele de putere de 75 şi 90 CP.

Pe Sandero Stepway sunt disponibile doar cele două motorizări diesel de 75 şi 90 CP.

simeon stalpnicul png

De la primul nivel de echipare modelele sunt echipate cu 4 airbaguri, faruri de zi, ABS, AFU, precum şi ESP.

Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway vor fi produse în uzina de la Mioveni din România, pentru piaţa europeană, precum şi la uzina Somaca (din Casablanca, Maroc) pentru piaţa regională. Începând din semestrul 2 al anului 2013, Sandero va fi produs şi la uzina din Tanger (Maroc).

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
meghan markle 4 jpg
andreea marin
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg