Daniel Moroșanu, liderul PNL Vrancea, a dat BAC-ul la 42 de ani. Nu e pretențios. Vrea doar note de trecere
Daniel Moroșanu ocupă funcția de prim-vicepreședinte PNL filiala Vrancea, iar anul acesta s-a hotărât să dea BAC-ul și să-și definitiveze cele 12 clase pe care le are. Deși are 42 de ani și conduce un întreg județ, politicianul a luat meditații pentru a putea primi, în sfârșit, diploma de studii. Studii terminate acum patru ani și efectuate la seral. Chiar și așa, el a declarat că nu se așteaptă la note mari și că se mulțumește cu o notă de trecere. Iată un tip modest, fără pretenții, care-și cunoaște limitele, după cum spune chiar el. Sau poate nu, pentru că tot el afirmă că va da la facultate.
Daniel Moroșanu a dat Bac-ul: „Sunt mulțumit cu o notă de trecere”
Daniel Moroşanu are 42 de ani. El a absolvit Liceul „Simion Mehedinţi” din Vidra, acum patru ani, în 2016, urmând cursurile la seral, dar până în acest an nu s-a simțit pregătit să dea examenul maturității. I s-a părut greu și nici nu a avut timp să învețe pentru că era ocupat să conducă județul.
Joi dimineaţă, liderul PNL a a dat a treia probă a examenulul de Bacalaureat și anume proba la Geografie. Cu o zi înainte, miercuri, 24 iunie, el a susținut proba la Istorie și spune că s-a descurcat perfect. „A fost excelent. M-am prezentat la examenul de Bacalaureat la istorie, am fost pe subiect, să ştiţi că am învăţat, m-am pregătit cu speranţa că voi lua o notă de trecere. Nu mă aştept la o notă foarte mare. Sunt mulţumit cu una de trecere şi per total să am o medie care să-mi satisfacă această dorinţă, să am Bacalaureatul. Sincer, istoria mi-a plăcut mai mult. Nu pot să zic că la Limba şi literatura română nu m-am descurcat. Acum să vedem ce notă o să iau”, a spus Moroşanu la Digi 24.
Daniel Moroșanu: „Am capacitatea și voi face și dovada să merg la facultate”
A avut dreptate, politicianul: nu prea le are cu limba română. Însă, acest lucru nu este pentru el un impediment. Dimpotrivă. Se ambiționează să meargă și la facultate. „Toate provocările din ultimele zile, mai mult din partea media locală și centrală, m-au determinat, deși nu intenționam, să continui și să mă înscriu și la facultate. Sunt un tip ambițios, am capacitatea și voi face și dovada să merg la facultate. Nu mă pricep cu doctoratele, că nu vreau să ajung ca domnul Ponta să plagiez. Îmi știu limitele și îmi sunt suficient doar studiile superioare, facultate și licență”, a mai declarat Moroșanu.
Cine e Daniel Moroșanu: un macanic auto care a plecat la muncă în străinătate
Daniel Moroșanu este din anul 2017 prim-vicepreședinte al PNL Vrancea unde se ocupă de Departamentul de Politici Publice. Este considerat unul dintre oamenii de încredere ai ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, fiind şi şoferul personal al acestuia cât timp Ştefan a fost deputat, aflăm de pe Adevărul.
Liderul PNL Vrancea a povestit că a făcut o școală de mecanici, iar ulterior a plecat să muncească în străinătate. „Am absolvit școala complementară de mecanici auto, tocmai datorită faptului că fac parte dintr-o familie modestă și am considerat, după terminarea a opt clase, că trebuie să-mi iau viața în propriile mâini și să fac ceva. Am urmat o școală postliceală complementară de doi ani, de mecanici auto, am absolvit cu diplomă. Nu am profesat în acel moment, pentru că era visul tuturor tinerilor, după ce îți termini studiile, să pleci în străinătate. Am plecat pentru doi ani în Turcia. Am muncit la o firmă ca orice muncitor necalificat. După ce m-am întors în țară, visul oricărui tânăr era să plecăm spre Occident. Am plecat în Italia pentru doi ani, dar în intervalul de timp dintre Turcia și Italia am decis să mă căsătoresc, să fac o familie”, a explicat prim-vicepreședintele PNL Vrancea.
A avut nevoie de meditații la Limba Română. Bine că nu îi este rușine
Liderul PNL Vrancea, care a susținut anul acesta examenul de Bacalaureat, a declarat că, pentru a-și reîmprospăta cunoștințele la Limba și literatura română a avut nevoie de câteva ore de meditații. „M-am pregătit. M-am înscris și anul trecut, dar nu eram atât de pregătit și sigur. Am făcut meditații câteva ore, pentru recapitulare, la Română. Este bine să se predea la cursurile din timpul școlii ceea ce predau profesorii la meditații. Cred că ar trebui mai multă implicare și determinare din partea lor. Sunt foarte mulți care fac lucrul ăsta și pentru a nu mai face loc pentru meditații după ore. Dacă copiii și-ar da mai mult interes în timpul orelor, cu siguranță n-ar mai avea nevoie de meditație. Nu mi-e rușine că am avut nevoie de meditații, pentru că a fost un interval destul de mare de când am absolvit, în 2016. Nu am avut timp să studiez foarte mult și am avut nevoie de pregătire”, a precizat el.
Este interesantă declarația politicianului cu privire la dezinteresul pe care îl afișează elevii la ore, el nefiind tocmai în măsură să afirme acest lucru. Daniel Moroșanu nu-și dă seama, probabil, că în această categorie a elevilor mai puțin silitori se află chiar el. Pentru că, dacă și-ar fi dat interesul la clasă în vremea adolescenței, nu ar mai fi ajuns în situația de a da Bacalaureatul la bătrânețe, alături de puștanii de 18 ani.
Daniel Moroșanu: „Sunt un tip omogen”
Întrebat dacă adversarii politici au râs de el, prim-vicepreședintele PNL Vrancea a spus: „Cine, Marian «Portofel» (Oprișan – n.red.)? N-au râs de mine. Nu poate să râdă de mine. A distrus județul Vrancea. Sunt un tip omogen, un tip care mă implic. Vom fi generația care vom îndepărta această camarilă a lui Marian Oprișan, al lui «Portofel» și vom da viață acestui județ”, a conchis politicianul.
Citește și:
„Perle” la BAC 2020. „G. Călinescu rămâne în memoria noastră prin prostia lui"
BAC 2020. Subiectele la Biologie. Eseu despre pericolul consumului de droguri