De Sărbători, se scumpește cel mai iubit produs din supermarket! Toți românii îl cumpără aproape zilnic

Ultima actualizare:

Se scumpește ciocolata! De Sărbători, va trebui să scoți mai mulți bani din buzunare pentru a-ți satisface pofta de dulce. Se pare că prețul pentru cacao a crescut semnificativ pe Bursa din New York. Din cauza recoltelor slabe din Africa de Vest și India, prețul pentru o tonă de cacao cu livrare în luna decembrie a crescut cu peste 60%.

Prețul la cacao a explodat la Bursa din New York Foto: Freepik
Prețul la cacao a explodat la Bursa din New York Foto: Freepik

Cu cât se scumpesc dulciurile

În perioada sărbătorilor, costul dulciurilor va înregistra o creștere semnificativă, ceea ce înseamnă că românii vor fi nevoiți să cheltuiască mai mulți bani dacă doresc să se delecteze cu aceste produse.

Motivul acestei creșteri este explozia prețului cacaoului la Bursa din New York. Din cauza recoltelor slabe din Africa de Vest și India, prețul pentru o tonă de cacao cu livrare în luna decembrie a crescut cu peste 60%, ajungând la peste 3.800 de dolari, față de acum un an, conform informațiilor de pe stirileprotv.ro.

„Cacaua este tranzacționată pe Bursa de la New York din anul 1925 și a avut parte de o creștere a cererii, dar și de o scădere a ofertei, din cauza deciziei Ghanei care a schimbat brusc piața”, a declarat Jeremy Naylor, analist IG Group Londra.

Câtă ciocolată mănâncă românii 

România a fost, în 2018, cel mai important cumpărător de ciocolată din Ucraina, cu 4.900 de tone de ciocolată și produse din cacao, anunță agenția Unian.

Comparativ, în Austria sau Germania consumul este de aproximativ 8 kilograme pe cap de locuitor, iar în Polonia este de 5 kilograme. Piaţa ciocolatei trece în România de 300 de milioane de euro anual, întreaga piață a dulciurilor fiind estimată la 500 de milioane de euro, informeaza mediafax.ro.

De ce este ciocolata neagră sănătoasă

Ciocolata neagră se numără printre alimentele extrem de sănătoase care ar trebui să fie consumate zilnic. Are multe proprietăți antioxidante și ajută la o senzație de sațietate. Ciocolata neagră ar trebui inclusă în orice dietă, iar secretul unui produs de calitate este procentul cât mai ridicat de cacao din ea. Fabricat din sămânța arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net