Veste proastă pentru români. Prețurile la energie vor crește din nou. Ce sume vor scoate românii din buzunare la iarnă

Ultima actualizare:

În urma majorării taxei pe valoare adăugată, românii ar putea scoate mai mulți bani din buzunare pentru energie în această iarnă. Ministrul Energiei Sebastian Burduja a explicat ce se va întâmpla în următoarea perioadă.

Cresc din nou prețurile la energie Foto: GettyImages
Cresc din nou prețurile la energie Foto: GettyImages

Din ce cauză vor avea loc creșterile de prețuri la energie

„Din iarnă, prețurile la energie vor crește. Scumpirile vin în urma majorării taxei pe valoarea adăugată, de la 5% la 9%. Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a vorbit despre aceste majorări, dar și despre eventuale concedieri în rândul angajaților la stat.

Cred că fiecare minister, fiecare agenție, fiecare instituție de nivel național și local trebuie să își facă o analiză foarte atentă, să vadă câți oameni livrează cu adevărat în interesul cetățenilor români. Aș evalua foarte bine pe de o parte posturile vacante, pe de altă parte exact ce livrează fiecare. Aș spune că este o analiză firească”, a explicat ministrul, scrie Antena3 CNN.ro. 

Ce a declarat ministrul Energiei

În ceea ce privește scumpirea la energie, ministrul susține că sunt încă negocieri la nivelul coaliției. „Orice măsură vom primi la minister, o vom analiza cu atenție. Deocamdată sunt discuții vehiculate parțial în spațiul public, sunt negocieri”, a spus Sebastian Burduja.  

Se scumpesc manualele școlare, biletele la muzee și castele

Taxa pe valoare adăugată, de la 5% la 9%, nu va crește doar pentru energie, ci și pentru alte produse precum: manuale școlare, cărți, ziare și reviste, bilete la castele, muzee, grădini, bâlciuri, parcuri de distracții, târguri, expoziții, cinema, locuințe cu valoare de până la 120.000 de euro, activități sportive, alimente BIO tradiționale și transport în scop turistic și de agrement.

Vom avea lemne mai scumpe 

Taxele cresc și pentru: panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură, lemne de foc, rumeguș, vreascuri, energia termică în sezonul rece și bilete la concerte.

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, este de părere că inechitățile ar trebui rezolvate în România pentru a ajunge la o corecție a deficitului fiscal. „Pentru corecția deficitului este necesar să se elimine cât mai mult din ceea ce face regimul fiscal din România unul regresiv, inechitabil (cei care câștigă mai mult plătesc proporțional mai puțin), să se renunțe la facilități, portițe de optimizare fiscală (cazul PFA, al regimului microîntreprinderilor”, este de părere președintelui Consiliului fiscal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net