De ziua lui, Gigi Becali a stat 4 ore la slujbă. A cântat și s-a rugat printre enoriași

Gigi Becali, patronul FCSB, şi-a petrecut ziua de nume acolo unde se simte cel mai bine: la mănăstire! A ales pentru asta un loc drag sufletului său, Cernica, unde a stat mai bine de patru ore, timp în care s-a rugat şi a cântat alături de preoţi şi enoriaşi.

Gigi Becali a cântat  alături de călugări. FOTOGRAFII: Click!
Gigi Becali a cântat alături de călugări. FOTOGRAFII: Click!

ru nimeni că biserica şi credinţa sunt principalele preocupări din prezent ale lui Gigi Becali. Omul de afaceri recunoaşte că tot ce face e cu gândul la Dumnezeu. Astfel, prezenţa sa în rândul enoriaşilor care s-au recules la Mănăstirea Cernica de Sfântul Gheorghe nu a mirat aproape pe nimeni. Practic, a ales cel mai plăcut mod pentru el de a-şi petrece ziua onomastică, înconjurat de icoane, preoţi şi cântece religioase. 

Becali a venit la mănăstire  cu Biblia proprie
Becali a venit la mănăstire cu Biblia proprie
Omul de afaceri a fost  asaltat de cerşetori  la maşină
Omul de afaceri a fost asaltat de cerşetori la maşină

Gigi Becali este un apropiat al preoţilor şi călugărilor de la multe lăcaşuri de cult, iar Mănăstirea Cernica se numără, se pare, printre ele. De multe ori a făcut donaţii importante, astfel că şi-a câştigat dreptul de a cânta cântece bisericeşti alături de preoţi şi călugări. El ştie tot mersul ritualului religios, cunoaşte toate versurile cântărilor, iar cei care asistă împreună cu el la slujbă recunosc că, atunci când se roagă, este un om total schimbat. „Cel mai mare păcat al meu a fost lăcomia. Apoi lăcomia mea am transformat-o în lăcomie de Hristos. Şi nu sunt lacom de bani acum, sunt lacom de Hristos. De ispite nu ne putem feri niciodată. Pentru că nu putem decât cu puterea lui Dumnezeu. Gândurile sunt de la necuraţi, ei îţi bagă în cap”, declara, lunile trecute, la o emisiune televizată, omul de afaceri. De altfel, în afara ajutorării lăcaşurilor de cult din România, Gigi Becali a mai făcut donaţii importante călugărilor de pe Muntele Athos, dar şi din alte colţuri ale lumii. Într-un interviu pentru Click! acordat în 2022, omul de afaceri recunoştea că a finanţat cu 800.000 de euro ridicarea primei biserici ortodoxe din Rwanda. De asemenea, el a mai plătit construcţia de biserici în alte două ţări africane, Congo şi Uganda.

O femeie  a primit 100 de euro
O femeie a primit 100 de euro

A fost asaltat de cerşetori

Ca de obicei, prezenţa lui Gigi Becali a fost remarcată de cei veniţi la rugăciune. Nici nu avea cum să nu fie, având în vedere că latifundiarul a venit cu Rolls Royce-ul de 500.000 de euro pe care-l conduce. Aşa cum a devenit deja un obicei, el a fost asaltat de cerşetori, care au sperat ca povestea lor să-l convingă şi să le dea ceva bani. Becali a reuşit cu greu să intre în maşină, iar când a ajuns acolo i-a dat unei femei o sută de euro. 

Îşi face Catedrală în Pipera

Biserica lui  Gigi Becali va  fi gata în 2026
Biserica lui Gigi Becali va fi gata în 2026

În maximum doi ani, Gigi Becali va avea propria Catedrală. Aceasta se construieşte în Pipera, iar montarea turlei aurite, luna trecută, a demonstrat că lucrurile merg pe făgaşul cel bun. Lucrările la impunătorul lăcaş de cult trebuiau să fie gata în acest an, însă construcţia mai durează până în 2026. „Este o biserică pe care am făgăduit-o Domnului în 2007, când am bătut Galatasaray. Eram în postul sfintei Fecioare Maria şi am zis că dacă îi vom învinge pe turci acum voi face o biserică acolo pe colţ. Făgăduinţa mea este acum împlinită după 17 ani. Azi am pus cupola aia mare. Va fi cea mai frumoasă biserică din lume. Numai interiorul costă 5 – 6 milioane de euro”, a declarat Gigi Becali, la România TV, când s-a montat turla.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Inteligenta articifiala va detecta semnele de Alzheimer  Sursa foto Pixabay jpg
muscate jpg
avion klm profimedia jpg
summer 904882 1280 jpg
cea mai mica inchisoare insula sark jpg
image png
baiat mahmur jpeg
442484961 416757227861294 4073134061471763180 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net