Artistul român care a fost alungat din țară: „Pleci și nu te mai întorci. Altfel, Ceaușescu te omoară!”

Gheorghe Zamfir este un interpret, compozitor și muzicolog, supranumit „regele naiului', Acesta are o carieră de peste 55 de ani. Are la activ peste 190 de albume înregistrate și peste 120 milioane vândute. Din 2015, artistul este căsătorit cu Nicoleta Beca, mai tânără decât el cu 44 de ani. În trecut, însă prin 1982, acesta i-a atras antipatia lui Nicolae Ceaușescu și a fost alungat din țară. 

Gheorghe Zamfir Foto: arhivă Click!
Gheorghe Zamfir Foto: arhivă Click!

Cine este Gheorghe Zamfir 

Gheorghe Zamfir a câștigat discuri de aur în Statele Unite ale Americii, fiind unul dintre artiștii care au adus o contribuție importantă la dezvoltarea muzicii universale. Cântărețul a revoluționat naiul, introducându-l în noi genuri muzical.

Gheorghe Zamfir a trăit numeroase experiențe pe scenă și a călători în întreaga lume. Naistul se consideră un bărbat împlinit pe toate planurile. Soția sa, Nicoleta Beca este alături de el. La rândul său, este interpretă de muzică populară.

Gheorghe Zamfir, hărțuit de regimul comunist

Pe cât de iubit era în lume și în trecut, pe atât de hărțuit a fost Gheorghe Zamfir de regimul comunist din cauza convingerilor sale religioase. În anul 1982, artistul a susținut un concert pe care i l-a dedicat lui Dumnezeu. Acest lucru i-a atras antipatia lui Nicolae Ceaușescu. Trebuie specificat că regimul comunist a fost unul ateist. După acest eveniment, Zamfir a fost obligat să plece în exil.

„Urlând de durere, cu inima sfâșiată în bucăți, am luat drumul exilului, în luna martie 1982, cu două valize și cu naiurile la spinare. Pașaportul mi l-a băgat în buzunar fostul ministru de Externe, Ștefan Andrei, care mi-a spus: „Pleci și nu te mai întorci. Altfel, Ceaușescu te omoară!”, a povestit Gheorghe Zamfir.

Naistul a uimit lumea 

În 1976, melodia intitulată „Eté d’amour” a fost una dintre cele mai apreciate din anul respectiv. Câteva luni mai târziu, Gheorghe Zamfir a uimit lumea întreagă cu piesa „The Lonely Shepherd”, tradusă ca „Pastorul singuratic”. În anul 1977, neamțul James Last (1929-2015) compunea piesa „Pastorul singuratic” care trebuia să fie lansata împreună cu albumul „Filmusik ohne Filme”. Totuși, albumul nu a mai fost lansat niciodată, dar James Last începe să promoveze piesa și-l alege pe românul Zamfir să interpreteze la nai pasaje din creația sa.

Maiestria sa la nai nu a trecut neobservată, iar între anii 1988 și 1990 Gheorghe Zamfir a fost invitat de trei ori la Vatican, unde a cântat în timpul Misei private a Papei Ioan Paul al II-lea. Potrivit specialiștilor în domeniu, melodiile interpretate de Gheorghe Zamfir par a fi atinse de divinitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
cezara dafinescu  jpg
irina shayk jpg
florin piersic facebook jpg
banner Ileana Stana Ionescu png
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
alex dobrescu si prietenul lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net