Decizie incredibilă în dosarul Hexi Pharma 2. Lovitura primită de DNA

Ultima actualizare:

Dosarul Hexi Pharma 2, deschis de procurori în 2017, ia o nouă turnură. Tribunalul București a decis să respingă cererea de confiscare specială înaintată de DNA.

Dosar Hexi Pharma 2 a fost deschis în 2017 foto: Arhivă
Dosar Hexi Pharma 2 a fost deschis în 2017 foto: Arhivă

Conform deciziei luate de judecători, cererea de confiscare specială din dosarul Hexi Pharma 2, în care firma este judecată pentru spălarea a două milioane de euro, a fost respinsă. Decizia a fost deja contestată de DNA.

Decizia Tribunalului București
Decizia Tribunalului București

„Respinge propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Naţională Anticorupţie, privind confiscarea specială formulată în dosarul nr. 496/P/2018, ca inadmisibilă. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul curatorului intimatei Condrea Magdalena Camelia, în cuantum de 313 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 03.12.2021”, se arată pe portalul Tribunalului București.

image

Hexi Pharma, tun de 2 milioane de euro

Acum 3 ani, DNA îi trimitea în judecată pe cei doi administratori de firme pentru evaziune fiscală în formă continuată. Versiunea procurorilor era aceea că Miron Panaitescu și Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, ar fi făcut contracte fictive prin off-shore-urile ultimului, toate din Cipru.

image

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: SC HEXI PHARMA CO SRL pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, PANAITESCU MIRON VICTOR, administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălarea banilor, ERDEI ATTILA, administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată”, arată dosarul DNA.

Conform procurorilor, între 2012 și 2016, Hexi Pharma și administratorii ei au avut operațiuni comerciale fictive care au dus la un prejudiciu de peste două milioane de euro la adresa statului român. Compania este acuzată de delapidare de fonduri.

”În perioada 2012 – 2016, societatea S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de achiziții de servicii și cheltuieli fictive care nu au avut la bază operațiuni reale în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat și respectiv a deducerii în mod nelegal a TVA-ului de plată (prin interpunerea în relația comercială cu furnizorii reali a unor firme prin care s-a majorat în mod nejustificat prețul bunurilor achiziționate). În același context, în vara anului 2012, inculpatul Erdei Attila a emis către SC Hexi Pharma CO SRL 6 facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei. Prin aceste demersuri inculpata Sc Hexi Pharma Co Srl a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694,4 lei reprezintă impozit pe profit și 550.044,6 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. (în prezent decedat) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro și 9.875.717,45 lei, obținute de acesta din urmă ca urmare a săvârșirii infracțiunii de delapidare”.

Prejudiciul adus ANAF, peste 9 milioane de lei

Procurorii mai susțin că cei doi se foloseau de firme din Cipru ale lui Condra și că există un prejudiciu de peste 9 milioane de lei adus ANAF.

”În acest sens, între societățile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor și două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăți de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.553.392 lei, reprezentând prejudicial cauzat bugetului de stat în maniera de mai sus. În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului, asupra mai multor bunuri imobile și mobile ce aparțin SC Hexi Pharma co SRL și altor persoane fizice și juridice. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Față de CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions LTD, Hatom Limited LTD, Dinu Flori, Ochinciuc Uliana și Ochinciuc Radu, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării”, se arată în dosarul procurorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net