Demisia lui Barna de la șefia USR, cerută de membri și alegători, după alegerile parlamentare

Ultima actualizare:

    Lui Dan Barna i se cere din nou demisiaFoto: Arhiva Click!
Lui Dan Barna i se cere din nou demisiaFoto: Arhiva Click!

Membrii și simpatizanții USR i-au cerut demisia lui Dan Barna de la conducerea formațiunii. La alegerile europarlamentare din 2019 alianța USR-PLUS a obținut 22,4 la sută din voturi, iar la alegerile parlamentare din 2020 este creditat cu 15,9 la sută.

Mai mulți membri și simpatizanți USR au scris mesaje pe pagina de Facebook a liderului USR, Dan Barna, la postarea acestuia cu declarațiile de duminică seara, potrivit adevarul.ro.

'Demisia de onoare, dacă aveţi aşa ceva. Fără melodrama dar duceţi partidul pe o linie moartă”, a scris un alegător duminică seara pe pagina de Facebook a lui Dan Barna.

Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, ati greşit ca nu v-aţi retras dupa alegerile prezidenţiale. O spun ca votant Usr+. Ati tras in jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteţi renunţa? Vine un moment cand trebuie sa acceptaţi greşelile facute si sa lăsaţi alti oameni sa ridice partidul”, i-a transmis o altă persoană. „Şi eu sper sa existe o urma de demnitate si sa de demisionati domnule Barna. Unde e azi PSD e si o urmare a felului in care ati condus USR. E timpul ca impreuna cu Ghinea sa va asumati esecul usturator de azi. Daca nu intelegeti nici acum mesajul electoratului vostru probabil ca o sa ingropati complet partidul”, arată un alt mesaj pe reţeaua de socializare.

Dan Barna: "Este un rezultat istoric"

Din punctul de vedere al USR PLUS pot să spun că este un rezultat istoric, pentru care îi felicit pe colegii mei. Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul început în 2016 este un drum corect. Am reuşit să dublăm acel rezultat şi dacă timp de patru ani, cu aproape 9% am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările la acest moment, vom face şi agenda Guvernului. Participarea redusă la scrutin arată cât de greu este pentru România să iasă dintr-o logică de pesedism. Victoria de astăzi şi rezultatul de astăzi al USR PLUS este un pas important pe care ne asumăm să îl ducem mai departe în Parlament şi în Guvern”, a spus Dan Barna, într-un mesaj video.

image
image
image
image
image
image
FotoJet (10) jpg
lidl
bani de Craciun jpg
pnrr bloc jpg
Bărbat cu un telefon in mana FOTO Shutterstock
kfc pui foto shutterstock
FotoJet (9) jpg
la masa jpg