Deputatul AUR care şi-a bătut soţia, exclus din partid: „Am luat-o de după gât şi ...”

Ultima actualizare:

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focşa a fost pedepsit de colegii de partid după ce şi-a lovit soţia. Sâmbătă, Focşa a fost exclus din AUR, iar George Simion i-a cerut public demisia şi din Parlament.

Dumitru Focşa este  deputat AUR de Constanţa
Dumitru Focşa este deputat AUR de Constanţa

„Femeile şi copiii din societatea românească sunt de multe ori victime ale violenţei domestice. De cele mai multe ori, societatea românească întoarce privirea când apar public astfel de cazuri. 

Subiectul nu e unul care să aducă voturi. Eu m-am gândit foarte mult în ultimele două zile la mama mea, la soţia mea, la viitoarea mea fiică (...) şi m-am decis să nu tac şi să nu bag gunoiul sub preş.

Deputatul AUR Viorel Dumitru Focşa este autorul unui astfel de caz de violenţă domestică. Juriul de Onoare al AUR a constatat fără tăgadă că este vinovat şi trebuie exclus.”, a fost declaraţia de sâmbătă a preşedintelui AUR, George Simion. Conducerea partidului a luat poziţie după ce media românească a prezentat cazul în detaliu.

Citește și: Consilierul parlamentar AUR prins cu cannabis în Parlament își dă demisia din toate funcțiile

Joi seara, soţia deputatului Focşa a cerut ajutor la 112, reclamând că este bătută de soţ. A doua zi, vineri, Viorel Focşa a venit cu un drept la replică, postat pe pagina lui de Facebook în care, în încercarea de a-şi justifica gestul violent, a prezentat detalii din episodul violent cu soţia sa. Postarea a fost ulterior ştearsă. În mesajul său, Focşa susţinea că de când a intrat în politică, soţia lui a devenit foarte geloasă.

„Schimbarea mediului de lucru de la cel solitar, la aşa expunere publică, a făcut ca în casă să apară discuţii de tot felul” pe care nu a dorit să le explice, dar despre care a spus că sunt “lesne de dedus”, potrivit news.ro.

Citește și: Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea: "Intenţionez să o arunc într-un cuptor murdar unde o voi arde pe ea şi pe copiii ei murdari"

George Simion l-a exclus  sâmbătă din partid
George Simion l-a exclus sâmbătă din partid

«Soţia mi-a spus: vezi-ţi de curvele tale!»

„Un exemplu: înainte eu aveam poze doar de familie sau cu prietenii; acum în atâtea apariţii publice, s-au generat destule imagini despre care aveam de dat zeci de explicaţii acasă la soţie. Însă, puseurile de gelozie ale soţiei erau tot mai apăsătoare, fapt ce mă împovăra şi mă destabilizau tot mai rău în activitatea mea”, mai scria deputatul, citat de news.ro.

Focşa a mai povestit că, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie când a avut loc scandalul, soţia i-ar fi strigat “vezi-ţi de curvele tale!”.

„Am luat-o de după gât şi i-am strigat în faţă că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu «gândirea din capul ei mă face şi pe mine cu capul!»... şi am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea”, a povestit Focşa.

„Ea a fugit spre telefonul din dormitor strigând că sună la 112, dar acolo, la uşa dormitorului a mai fost o busculadă şi a fost atinsă şi de uşa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul.”, spunea parlamentarul AUR.

„Soţia a reuşit să fugă în curtea vecinului, membru PSD, şi să-i alarmeze. Un vecin cu care suntem în relaţii excelente. M-am dus cu fetiţa după ea, dar ea era deja în apel cu 112. Chiar dacă îi ceream să nu facă asta, auzeam cum cerea şi ambulanţă şi echipaj de Poliţie.”, a conchis deputatul, care acum este cercetat de poliţie pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net