Descoperirea fabuloasă de pe fundul Mării Negre. Milioane de români nu știu ce se află în zona moartă: „Nu credeam că e posibil"

O nouă descoperire făcută pe fundul Mării Negre i-a șocat până și pe specialiști și cercetători. În zona moartă avea să se facă o descoperire în urma unui proiect care a fost demarat în urmă cu mai mult timp, și ceea ce s-a găsit a ridicat multe semne de întrebare și au apărut, de asemenea, diverse controverse.

image

În zona inferioară a Mării Negre a fost descoperită o corabie de origine grecească, măsurând 23 de metri și presupune că nava are o vechime de mai bine de 2.400 de ani. Argheologii sunt de părere că această corabie este cea mai veche ambarcațiune intactă, care a fost scufundată pe fundul Mării Negre.

Descoperirea de pe fundul Mării Negre i-a șocat până și pe specialiști

Potrivit informațiilor oferite de The Guardian, arheologii au făcut o descoperire de-a dreptul șocantă. Pe fundul Mării Negre a fost găsită o corabie de origine grecească. Aceștia au mărturisit că nava a fost conservată într-un mod impecabil, iar acest proces s-a datorat lipsei de oxigen de la acea distanță în care s-a aflat vreme de mult timp.

Profesorul Jon Adams, cercetătorul principal al Proiectului de arheologie maritimă la Marea Neagră (MAP) a mărturisit că nu ar fi crezut vreodată posibilă o astfel de descoperire.

Nava care a fost descoperită în Marea Neagră / foto: Black Sea map
Nava care a fost descoperită în Marea Neagră / foto: Black Sea map

„N-aș fi crezut niciodată că este posibil", a mărturisit arheologul Jon Adams, potrivit sursei menționate anterior.

Mai mult decât atât, specialistul este de părere că această descoperire își va pune amprenta și va schimba total percepția pe care ei o au despre navigația în lumea antică și construcțiile navale

„Acest lucru va schimba percepția noastră asupra construcțiilor navale și asupra navigației în lumea antică", a continuat profesorul Jon Adams.

Corabia care a fost descoperită recent este asemănătoare cu modelele navelor pe care sunt pictate pe amorfa grecească, cunoscută sub denumirea de „Vasul Sirenă”, fiind prezentat un episod din legenda lui Ulise, eroul care s-a legat de catarg pentru a putea rezista cântecului sirenelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net