Destinațiile preferate în minivacanța de Sfânta Maria. Unde au plecat românii în primul rând

Românii care au ales să plece în vacanța de Sfânta Maria, la sfârșitul acestei săptămâni, și-au făcut un plan bine pus la punct. Cum pentru români sărbătoarea din 15 august este foarte importantă, alegerea destinației pentru minivacanța a fost aleasă dintre cele mai preferate.

Unde au plecat românii în vacanța de Sfânta Maria

Străzi goale în Capitală în minivacanță. Foto: B365
Străzi goale în Capitală în minivacanță. Foto: B365

Românii și-au făcut rezervări din timp pentru vacanța de patru zile, de Sfânta Maria. Agențiile de turism transmit că în topul destinațiilor alese sunt Italia, Grecia, Marea Britanie, Franța.

Cei mai mulți dintre români au ales Marea Britanie.

Londra se află în topul preferințelor, cu 7,25% din totalul zborurilor rezervate. Parisul urmează îndeaproape, cu 6,52% din preferințe. Milano, un alt oraș foarte apreciat, atrage 5,8% dintre călători, iar Atena și Napoli, fiecare cu 5,07% din totalul zborurilor, completează topul, oferind o combinație de atracții istorice și peisaje pitorești care continuă să fascineze turiștii.

Biletele de avion au fost mai ieftine  

Prețul mediu pentru un bilet de avion în august 2024 este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin față de anul trecut, când prețul mediu a fost de 185 de euro, transmite TVR Info. 

Scăderea prețurilor biletelor poate fi determinată de o concurență mai mare între companiile aeriene și reechilibrarea cererii de călătorii post-pandemie, menționează sursa citată. 

Cel mai ieftin bilet cu plecare din România pentru minivacanța de Sfânta Maria a fost de 83 de euro, pe ruta București – Milano.

În schimb, cel mai scump bilet a fost de 810 euro, pe ruta București – Billund, Danemarca.

Tariful mediu pentru un singur pasager în perioada 15-18 august este de 251 de euro și este influențat în mare parte de cererea crescută specifică minivacanței, când prețurile biletelor de avion tind să fie mai ridicate, menționează sursa amintită.

Totuși, milioane de români au ales să rămână în țară. Pe Valea Prahovei, gradul de ocupare este de aproape sută la sută. Și Litoralul românesc este foarte aglomerat zilele acestea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avion jpg
Kamala Harris a acceptat nominalizarea democrată pentru a candida la președinție FOTO PROFIMEDIA
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
Taylor Swift Foto Shutterstock
1654420960 cascada pisoaia 16 jpg
shutterstock 1750660511 jpg
insula finlanda profimedia jpg
criminal victime constanta 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net