Țară perfectă pentru a vă retrage după ce v-ați pensionat. Aici îngrijirile medicale sunt gratuite

Danemarca a câștigat titlul de cea mai fericită țară din lume pentru persoanele de peste 60 de ani. Studiul a evidențiat modul în care oamenii de această vârstă percep fericirea datorită unei combinații de factori. Danemarca oferă educație gratuită, un sistem de pensii bun, asistență medicală gratuită, securitate înaltă și multe oferte de muncă.

Pensionari fericiți Foto: Shutterstock
Pensionari fericiți Foto: Shutterstock

Danemarca este cel mai fericit loc din lume pentru cei de peste 60 de ani 

Potrivit sondajului Gallup de la Universitatea din Oxford și Rețeaua de soluții pentru dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite, Danemarca este cel mai fericit loc din lume pentru persoanele de peste 60 de ani. Studiul a evaluat șase variabile: speranța de viață sănătoasă, PIB-ul pe cap de locuitor, libertatea de a lua decizii, cercul de încredere, generozitatea și absența corupției. 

Ce oferă Danemarca 

Fie că vorbim de aspecte ce țin de locul de muncă, calitatea vieții sau toleranță culturală. Principali indicatori luați în considerare în alcătuirea clasamentului World Happiness Report țin de egalitatea socială, comunitățile de minorități sau calitatea vieții, factori care de altfel sunt în strânsă legătură cu fericirea cetățenilor, după cum au constat experții care au construit clasamentul.

Corupția lipsește din Danemarca 

Potrivit sondajului Gallup, lansat de faimoasa Universitate Oxford, Danemarca este statul ideal pentru persoanele care au depășit pragul de 60 de ani. Cercetătorii britanici au ajuns la această concluzie după ce au analizat criterii precum libertatea de lua decizii, puterea de cumpărare, speranța de viață, lipsa corupției, cercul de încredere și generozitatea cetățenilor săi.

Merită menționat că Danemarca mai bifează un loc fruntaș și clasamentul celor mai sigure state din lume. Criminalitatea și corupția sunt în mare parte străine danezilor. Aceeași cercetători de la Universitatea Oxford au stabilit că majoritatea oamenilor înțeleg fericirea ca o multitudine de factori culturali, personali, socio-economici sau de bunăstare socială. Danemarca are câte puțin din toate pentru toate preferințele.

Educația și asistența medicală, gratuite

În plus, statul din nordul Europei pune la dispoziția propriilor cetățeni servicii calitative care se remarcă de restul statelor Bătrânului Continent. În primul rând, asistența medicală este gratuită, la fel și educația. Securitatea este la cele mai mari cote în Danemarca, iar piața muncii abundă în oportunități de angajare, chiar și pentru cetățenii din alte state.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net