Noua destinație de top din Europa. Locul de poveste se află aproape de România

O nouă destinație de top a cucerit Europa. Locul de poveste poate fi vizitat de români, mai ales că se află între câteva țări populare pentru vacanțe. Ei bine, râul Soca sau Isonzo din Slovenia este una dintre cele mai frumoase destinații din lume. Supranumit „Frumusețea de smarald”, acesta reprezintă o comoară naturală, care a cucerit milioane de vizitatori din întreaga lume.

Noua destinație de top din Europa
Noua destinație de top din Europa

Noua destinație de top din Europa. Ce trebuie să știi despre Râul Soca din Slovenia

Râul Soca se numără printre cele mai spectaculoase ape curgătoare din Europa, culorile sale fiind cu reflexe verzi și albastre. Locul a devenit tot mai căutat de turiștii care sunt pasionați de fotografii și mister, dar și de frumusețea naturii. Denumirea sa italiană a pornit de la poetul cu aceeași origine, Giuseppe Ungaretti.

Oamenii care iubesc sporturile extreme pot veni aici, deoarece operatorii de turism organizează rafting. De asemenea, tot aici se organizează excursii pentru cei cărora le place pescuitul sau vor să parcurgă traseele cu bicicleta. Zonele din împrejurimi au un stil arhitectonic mediteraneean, deoarece râul este în apropierea Italiei. Pe de altă parte, turiștii pot beneficia de cazări la pensiunile agroturistice din zonă, dar și în localitățile Bled, Bohinj, Kranjska, Bovec sau Gora.

Locurile spectaculoase care pot fi vizitate

Un alt loc grozav din împrejurimile râului Sova, este Podul Napoleon, aflat lângă orașul Kobarid. Podul este atractiv în sine, însă decorul este ușor dramatic. Cu toate acestea, priveliștea este minunată, având în vedere constrastul puternic dintre acest decor și faimoasa „apă de smarald”.

În altă ordine de idei, cel mai popular eveniment anual de pe râul Soca este o competiție de scufundări, ce are loc în fiecare an, în luna august, într-un sat. Aici, scafandrii sar de pe un pod de lemn, în apa de „smarald”. Oamenii sunt de părere că acest loc este o minune naturală, unde trebuie să explorezi frumusețea, misterele naturii și tot ceea ce are de oferit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net