Top 10 țări cu cel mai mare consum de cafea din lume! Servită cu whisky sau după slujba de la biserică

Ultima actualizare:

Multora dintre noi ne place să ne începem ziua cu o ceașcă de cafea de calitate. V-ați întrebat oare care sunt țările care consumă cea mai mare cantitate de cafea? Click! îți aduce un top 10 al națiunilor care adoră cafeaua și au un mod inedit de a o servi. 

coffee g9e54b55c9 1280 jpg

Finlanda: 12 kilograme de cafea pe cap de locuitor pe an

Finlandezii consumă cafea în fiecare zi, iar pauzele de cafea sunt cerute de majoritatea sindicatelor de muncitori. Ocaziile speciale și prânzurile de după slujbele de la biserică sunt celebrate cu o ceșcuță de cafea, un bufet de sandvișuri reci, felii de pâine, prăjituri și prăjituri.

Cele mai populare cafele din Finlanda sunt soiurile prăjite foarte ușoare, mult mai ușoare decât oriunde altundeva în lume. Modul tradițional finlandez de a prepara cafeaua este o variantă a cafelei turcești, în care apa și zațul de cafea sunt aduse la fier foarte puțin, dar în mod repetat.

Norvegia: 10 kilograme pe cap de locuitor

La fel ca majoritatea țărilor europene, cafeaua în Norvegia a devenit pentru prima dată populară printre bogătași, la începutul secolului al XVIII-lea. 

«Kaffe» este o cafea preparată în stil tipic norvegian, care se servește fără zahăr la micul dejun și cu desert după cină. De asemenea, norvegienii invită oamenii la cafea, servită cu prăjituri și produse de patiserie. 80% dintre cei aproximativ 5 milioane de oameni ai națiunii beau cafea, de patru până la cinci ori pe zi. Dacă vă aflați vreodată în mediul rural din Norvegia, nu uitați să încercați „karsk”, un cocktail preparat cu cafea slabă, zahăr și o porție consistentă de whisky.

Islanda: 9.5 kilograme de cafea pe cap de locuitor

Există cu siguranță o corelație între climatul rece și o ceașcă de cafea - poate că adaugă o notă perfectă de confort pentru o zi rece și întunecată. Ca și celelalte țări din nordul Europei, în Islanda cafeaua se bucură de o foarte mare popularitate. 

În capitala Reykjavik, nu veți găsi giganți de cafea precum Starbucks, dar cu toate acestea, nu lipsesc cafenelele mici împrăștiate prin oraș, multe aflate într-o rază apropiată una de cealaltă. Țara găzduiește și competiții barista și prăjitorii concurează unul împotriva celuilalt, în încercarea de a crea cea mai calitativă cafea. 

Danemarca: 9 kilograme de cafea pe cap de locuitor

Locuitorii regatului danez sorb aproximativ 1,46 cesti de cafea pe zi.

Ca și alți scandinavi, cafeaua în Danemarca este servită în mod tradițional la fiecare masă și devine punctul de atracție în timpul ocaziilor speciale, servită cu prăjituri și sandvișuri mici. Danezii se clasează puțin mai bine pe o altă statistică, având a șasea cea mai scumpă cafea din lume.

Olanda: 9 kilograme de cafea pe cap de locuitor

În 1616, olandezii au fost primii europeni care au obținut arbori de cafea vii, aduși din Mocha, Yemen, de către Pieter van den Broecke. Boabele din aceste tufe de cafea au fost apoi folosite pentru a începe cultivarea cafelei olandeze, coloniile din Java și Surinam devenind în cele din urmă furnizori importanți de cafea pentru Europa.

În zilele noastre, cafenelele din Amsterdam sunt bine cunoscute pentru că servesc cafeaua alături de un alt produs de specialitate: marijuana, iar cultura cafelei este încă puternică și bogată în Țările de Jos. În medie, olandezii beau 2,4 căni pe zi.

Cafeaua este servită acasă pentru „Koffietijd” (ora cafelei), de obicei cu prăjituri. Interesant, cultura cafelei este oarecum împărțită între nord și sud și pe linii religioase. Nordul a fost în mod tradițional populat de protestanți care preferă să servească cafeaua cu un singur fursec, văzut ca un gest de modestie. În sud, locuit de obicei de romano-catolici, Koffietijd include de obicei „vlaai”, o plăcintă dulce consistentă.

Suedia: 8.5 kilograme de cafea pe cap de locuitor

În Suedia, există un concept cunoscut sub numele de „fika”, care înseamnă „a bea cafea". Acest concept poate implica asocierea cafelei cu fursecuri sau produse de patiserie. O varietate de situații pot fi calificate drept „fika”, fie că este o pauză în timpul zilei de lucru sau o întâlnire socială. Singurul numitor comun important este că este vorba despre cafea.

Pentru mulți suedezi, cafeaua nu este doar o băutură la țară, ci un mod de viață. Desi cafeaua poate fi savurata cu siguranță în confortul casei, singur, cafeaua este, în cea mai mare parte, o modalitate de socializare. 

Elveția: 8.3 kilograme de cafea pe cap de locuitor

La fel ca multe țări din această listă, cafeaua este o activitate socială în Elveția. Băuturile pe bază de espresso sunt deosebit de populare în această țară central-europeană, inclusiv „caffè crema”, un tip de băutură espresso similară cu un Americano despre care se spune că își are originea în Elveția, lângă granița cu Italia. Spre deosebire de mulți dintre omologii săi scandinavi, cafeaua cu filtru este mai puțin populară printre elvețieni.

Pentru elvețianul obișnuit care bea în medie trei căni pe zi, cafeaua poate fi o distracție costisitoare, deoarece o ceașcă de cafea într-o cafenea poate ajunge până la 4,64 USD.

Belgia: 8 kilograme de cafea pe cap de locuitor

Fiind o fostă putere colonială în Africa, Belgia și-a putut alimenta cererea de cafea prin creșterea plantei în Congo și Rwanda. Astăzi, cu cafenele în fiecare oraș, este ușor să faci rost rapid de o ceașcă cu licoarea revigorantă pentru a însoți renumitele vafe belgiene.

Luxemburg: 7.8 kilograme de cafea pe cap de locuitor

În capitala orașului Luxemburg, cafenelele abundă, care servesc atât cafea pură cu filtru, cât și băuturi artizanale. Unele dintre băuturile espresso unice în Luxemburg includ un „lait Russe” sau „Russian Milk”, care este în esență un latte sau un „café gourmand”, un tip de băutură espresso originară din Franța care este destinată a fi servită cu un desert.

Canada: 7 kilograme de cafea pe cap de locuitor

Canada se evidențiază ca singura țară non-europeană care se află pe lista primilor zece consumatori de cafea din lume. De la est la vest, canadienii își iubesc cafeaua. Deși lanțurile populare sunt comune în toată țara, fiecare oraș din Canada găzduiește adesea o serie de magazine independente. Băutura este atât de populară în această țară de 37 de milioane, încât Asociația de cafea din Canada o numește cea mai frecvent consumată băutură în rândul adulților din țară.

În ciuda prevalenței cafenelelor în Canada, mulți canadieni preferă să-și bea cafeaua acasă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cernobil pexels 2 jpg
sita devi captura video jpg
lac pixabay jpg
ryanair foto shutterstock
pitic  jpg
gabi cotabita fiice  jpg
marius batu jpg
banner cotabiță png
image
actualitate.net
image
actualitate.net