Distracție cu peripeții la munte! Salvamontiștii au avut zile de foc

Ultima actualizare:

Românii care au ales să-și petreacă weekendul de Crăciun în stațiunile montane au avut parte de sărbători ca-n povești. Salvamontiștii au publicat imagini feerice cu muntele îmbrăcat în zăpadă, cu pârtii pline de schiori și copii la săniuș, dar povestesc că, din păcate, nu au lipsit incidentele. ANM avertizează că e risc de avalanșe.

Foto: Facebook / Visit Poiana Brașov
Foto: Facebook / Visit Poiana Brașov

Pârtiile din toată țara s-au deschis rând pe rând, în decembrie, iar în ajunul Crăciunului a fost rândul celor din Poiana Brașov să fie inaugurate. Asta spre fericirea sutelor de turiști care au luat cu asalt stațiunile, în acest weekend de sărbătoare. Cu mic, cu mare, s-au bucurat de plimbări prin păduri și sate, de schi, de săniuș, de oameni de zăpadă, dar și de cine festive cu bucate tradiționale, vin fiert și muzică live. În prima zi de Crăciun, salvamontiștii din Poiana Brașov au publicat imagini superbe cu pârtiile de schi și crestele acoperite cu zăpadă, alături de mesajul: „Pentru toți cei care nu ați ajuns nici până la această oră pe pârtie, iată ce ați pierdut!”. „Stratul de zăpadă este excelent. Se schiază pe toate pârtiile în zona superioară, funcționează și pârtiile de începători Bradu și Stadion. Pe săptămâna viitoare se anunță o ușoară încălzire, dar vom lucra să deschidem și partea inferioară a pârtiilor din Poiana Brașov”, au anunțat reprezentanții domeniului schiabil Poiana Brașov.

Salvamontiștii au salvat 40 de persoane

image

Pentru salvamontiști, acest weekend a fost unul de foc, căci au fost solicitați să intervină la un număr foarte mare de evenimente. În ziua de Crăciun s-au primit 34 de apeluri, în urma cărora au fost salvate 40 de persoane. 18 dintre ele au ajuns la spital. „Peste 600 de salvamontiști se află la datorie în bazele de intervenție, pe domeniile de practivare a sporturilor de alunecare și în zonele montane în care se înregistrează afluență turistică mare”, anunța ieri Salvamont România, care a întocmit un set de recomandări pentru schiori.

Risc de avalanșe, dar și de inundații

Administrația Națională de Meteorologie avertizează și ea că este risc mare de avalanșe în munții Făgăraș, Bucegi, Rodnei, Parâng-Șureanu, Țarcu-Godeanu și Călimani-Bistriței-Ceahlău. Specialiștii estimează că riscul producerii de avalanșe este de gradul 3 din 5 în Carpații Meridionali și Orientali, până luni seara. Vremea va fi în general închisă, iar temperaturile mai ridicate decât cele normale ale acestei perioade. În restul țării, până marți dimineața, sunt anunțate ploi, ninsori, polei și intensificări ale vântului. În 9 județe este risc de inundații. Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu, valabilă până luni la prânz, pe râuri din mai multe zone ale țării: Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (Maramureş), Crişul Repede (Cluj şi Bihor), Crişul Negru (Bihor şi Arad), Crişul Alb (Hunedoara şi Arad), Arieş (Alba), Bega (Timiş) şi Timiş (judeţele Timiş şi Caraş-Severin).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net