Doctorul Mihai Craiu renunță la ”Spitalul Virtual pentru Copii”. ”Am altele mai bune de făcut, la spitalul real”

3 decembrie 2021
image
Mihai Craiu este medic pediatruFoto Facebook/ Mihai Craiu

Medicul pediatru Mihai Craiu a anunță că renunță la proiectul Spitalul Virtula pentru Copii. El își motivează decizia prin faptul că după 4 ani, a înțeles că ”în afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar”.

După atâta timp în care dr. Mihai Craiu a dat, gratuit, sfaturi medicale pe internet, în urma cărora s-a ales cu multe jigniri și acuzații de tot felul, medicul a ales să închidă Spitalul Virtual pentru Copii.

Mihai Craiu: ”Cam asta a fost”

”Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România.

Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii...

Nu spun că nu a folosit nimănui... Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât "producțiile" suburbane.

Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg.

Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. În afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar...

Am altele mai bune de făcut, la spitalul real... Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții.

Cam asta a fost”, a scris medicul pe Facebook.

Medicul Gabriel Diaconu își exprimă regretul față de decizia pediatrului

”Bună dimineața,

Un lucru deosebit de grav s-a petrecut în mediul online.

După atacuri repetate și o injustă hărțuire, probabil cel mai luminos dintre noi, cei care ne-am asumat educarea oamenilor în pandemia de COVID, doctorul Craiu Mihai, a anunțat că întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii.

Spitalul Virtual de Copii este un proiect care a primit acolade atât național, cât și internațional, o idee unică în peisajul medical românesc.

Harul și dăruirea lui Craiu au făcut ca, într-o perioadă în care nimeni nu se mai ocupă de răspândirea informațiilor de bună calitate de la profesionist către părinți, o seamă de subiecte cruciale pentru sănătatea copilului să fie repuse în claritate. Fără vreun sprijin, fără altceva decât propria-i dăruire, Mihai a ajuns - la propriu – în casele a milioane de români. Și e foarte posibil că, prin asta, a salvat sute de vieți, îndeosebi ale celora cu acces greu la servicii medicale de calitate.

Nu avem voie să întoarcem privirea de la asta.

Toți știm, și am aflat, cum e să fii atacat. Cum e, după un text publicat sau o opinie public afirmată, să primești mesaje de intimidare, de amenințare. Știm cum e să îți spună cineva de pe un cont fals că te taie, te omoară, că știe unde stai, că-ți face și-ți drege, ție și copiilor tăi”, a scris Diaconu pe Facebook.

Diaconu mai subliniază că mai mulți medici sunt ținta atacurilor virulente pe internet

”E un subiect dureros. Discutând cu colegi de ai mei de egală statură am aflat că și ei sunt țintă, și lor le-au fost vandalizate mașinile, și lor le-a fost invadată viața privată. E o formă de violență concertată, parte a războiului hibrid în care luptăm.

Spitalul Virtual este consumator de timp și de nervi. Asta e clar.

La fel de bine, însă, munca neîntreruptă a doctorului Craiu trebuie și merită continuată. Altfel, pasul înapoi va lăsa un gol dureros, pe care nu văd pe nimeni altcineva, prea curând, să-l umple de altă manieră.

Astfel că, indiferent de unde am fi, și ați fi, vreau să-i trimiteți un gând bun și un mesaj de încurajare lui Mihai. Da, există ticăloși. Dar există și oameni care îl admiră, îl aplaudă și sunt de partea lui”, a mai scris psihiatrul.

Citește și:Dr.Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu SARS-COV-2

Dr. Mihai Craiu, despre numărul mare de cazuri Covid-19: ”Riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii”

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg