Doi bărbați din Cluj-Napoca au murit loviți de fulger. De ce spun rudele că a fost vorba despre un blestem

Doi bărbați din Cluj-Napoca au murit, după ce au fost trăsniți de fulger. Aceștia se aflau pe câmp când a început tornada. Rudele acestora spun că a fost vorba despre un blestem, pentru că și mătușile lor și-au pierdut viața în același mod. 

Doi bărbați au murit loviți de trăsnet Foto: Shutterstock
Doi bărbați au murit loviți de trăsnet Foto: Shutterstock

Doi frați au murit trăsniți de fulger 

În Cluj, doi fraţi de 43 şi 44 de ani, care ieşiseră cu vacile la păscut, şi-au găsit sfârşitul pe câmp. Când a început furtuna, s-au adăpostit sub un copac, dar au fost trăsniţi de fulger,  scrie Observatornews.ro.  „În jurul orei 23:00, cei doi bărbaţi au fost indentificaţi, însă din nefericire, un echipaj medical a constatat decesul acestora. Cele două cadavre prezentau urme vizibile de leziuni", au declarat cei de la IPJ Cluj. 

Rudele celor doi au declarat că și mătușile lor au avut același final tragic: „două mătuşi de-ale lor au murit tot trăsnite. Amândouă deodată".

Furtuna a distrua un viaduct imens 

Și în nordul ţării, furtuna a fost devastatoare. Vântul a bătut cu 90 de kilometri la oră, iar rafalele au pus la pământ un viaduct imens ce traversează râul Someş. Construcţia are 600 de metri lungime. 12 grinzi s-au prăbuşit, iar fiecare dintre ele cântăreşte peste 80 de tone.

Am văzut că a fulgerat. Dintr-odată a căzut prima grindă, cea de pe margine, şi după aia, una după alta", a declarat un localnic. O furtună extraordinar de mare. Şi pe şantier s-au rupt panouri", a adăugat un muncitor.

Furtuna a făcut prăpăd și în Bistrița-Năsăud

În Bistrița-Năsăud a fost și acolo prăpăd. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt sau scoşi cu totul din rădăcini şi au căzut peste maşini. Un bloc reabilitat, acum doi ani, a rămas fără acoperiş.  

Vremea a făcut ravagii şi în Maramureş

Într-o localitate de lângă Baia Mare, o anexă a unei case a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a stinge vâlvătaia.

Într-o comună din Suceava cinci case au rămas fără acoperiş, iar un garaj în care erau utilaje agricole s-a făcut bucăţi. Vântul a purtat zeci de metri prin aer bucăţi mari de lemn care au spart geamurile clădirilor şi s-au înfipt în pereţi. 

În Neamţ, vântul a avut forța unei tornade 120 de kilometri pe oră. Mai multe case au rămas şi aici descoperite. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net