A murit lovit de trăsnet: un bărbat și-a găsit sfârșitul la o cursă pe munte, în Grecia

Un participant la o cursă nocturnă pe munte a murit, noaptea trecută, în Grecia, fiind lovit de trăsnet și un alt concurent a fost rănit grav, au anunţat autorităţile locale, potrivit AP.

Doi oameni, victimele trăsnetelor la o cursă în Grecia (FOTO: EPA)
Doi oameni, victimele trăsnetelor la o cursă în Grecia (FOTO: EPA)

Cei doi bărbaţi concurau în cursa Six Peaks, aflându-se pe un traseu care include cele mai înalte şase vârfuri ale Muntelui Falakro din nordul Greciei. La ora  locală 4 dimineața, trăsnetul a lovit un grup de alergători, la o altitudine de 1.340 de metri.

Cu toate că au intervenit două echipe de salvatori, care s-au deplasat dintr-o localitate aflată în apropiere, pentru unul dintre alergători a fost prea târziu.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost găsit mort, iar un altul, în vârstă de 56 de ani, a fost recuperat în stare gravă, fiind transportat cu elicopterul la Kavala.

Cursa era prevăzută pe 35,7 kilometri și a început sâmbătă, la ora locală 19, din localitatea Pyrgoi. Cele şase vârfuri ale Muntelui Falakro, care fac parte din itinierariu, depășesc toate 2.000 de metri.

Tragedia este cu atât mai impresionantă cu cât, în momentul în care a început cursa, vremea era bună, ploaia apărând pe parcurs și ducând la o adevărată dramă. În cursă erau angrenați 55 de participanți, care aveau drept termen limită 12 ore pentru a finaliza proba.  

Câți oameni mor anual în România, loviți de trăsnete

Cifrele oficiale din România arată că, între 1999 și 2015, au existat 40 de victime ale trăsnetelor în fiecare an. Din fericire, numărul acesta a scăzut până spre jumătate.

Cea mai expusă acestor episoade regretabile este regiunea de sud-vest a României, unde există o concentrație mare de trăsnete. În acest loc se produc multe furtuni, care produc descărcări electrice.

În prezent, nu se cunoaște exact cum se produc trăsnetele, iar cel mai prudent este ca un om să se adăpostească, de îndată ce aude tunetul sau intuiește că se apropie o furtună puternică. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net