Moarte cumplită pentru un tată și fiul său. Au pierit după ce au fost loviți de fulger

Un copil de 6 ani și tatăl lui au avut parte de un sfârșit sumbru. Cei doi se plimbau pe o stradă când au fost loviți de fulger.

Cei doi au avut parte de un sfârșit tragic / foto: Pixabay
Cei doi au avut parte de un sfârșit tragic / foto: Pixabay

Grayson, fratele său Elijah și tatăl lor, Matthew, coborâseră dintr-un autobuz când tragedia a lovit. Primul dintre frați își ținea tatăl de mână.

Elijah, în vârstă de 11 ani, a declarat pentru postul local de știri KWTX că a crezut că cei doi „doar glumeau” când au căzut la pământ.

„Am fost foarte speriat. L-am rostogolit pe Grayson și el zâmbea puțin. Am crezut că glumeau, dar când l-am rostogolit pe tata, capul lui sângera și fața îi era deja mov”, a spus băiatul.

Bărbatul a murit, din păcate, pe loc. Matthew avea 34 de ani. În timp ce fiul său a fost transportat de urgență la Spitalul de Copii din Temple, Texas.

„Te iubesc, amice”

Mama lui Matthew a povestit că cei doi au avut un schimb de replici emoționant în ultimele lor momente împreună. „Tocmai îi spusese băiatului „Te iubesc, amice”. Atunci a lovit fulgerul”, a spus femeia.

Din cauza rănilor suferite, băiatul a murit a aproximativ o lună de la incident. Numărul celor care mor în SUA loviți de fulger este mic. În medie, doar 28 de oameni au parte de acest sfărșit, conform datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Statele Florida, Texas, Colorado, Carolina de Nord și Alabama înregistrează cele mai multe decese cauzate de fulgere.

La noi, între 1999 și 2015 am avut cam 40 de victime pe an. Numărul acesta a scăzut, și în prezent cred că sunt undeva la 20 de persoane care mor în fiecare an din cauza trăsnetelor.

Regiunea de sud-vest este cea mai expusă. Aici se produc multe furtuni care generează descărcări electrice. Și atunci, combinația dintre descărcări electrice, cu o proporție mare a populației în mediul rural, duce la apariția unui exces în mortalitate.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
constantin si elena sfinti png
perseide stele cazatoare calea lactee foto shutterstock
romanca job colaj facebook pixabay jpg
litoral jpg
Netanyahu jpg
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net