Doi jandarmi gemeni din Buzău și-au luat câini frați

La început, câinilor le era greu să-şi recunoască dresorii, dar şi jandarmii aveau probleme să deosebească patrupedele. În misiuni, nu de puţine ori, apariţia echipajelor identice produce confuzii.

Două echipaje speciale: Cătălin - Esu şi Mădălin - Epu. Foto: Iulian Bunilă
Două echipaje speciale: Cătălin - Esu şi Mădălin - Epu. Foto: Iulian Bunilă

Poveste incredibilă la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Buzău! Pe 25 ianuarie, doi fraţi gemeni, angajaţi ai unităţii din 2006, au mers la Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, pentru a primi doi câini pe care să-i dreseze. 

Fără să reprezinte un criteriu de repartizare faptul că sunt gemeni, cei doi jandarmi au primit în grijă două patrupede care, la rândul lor, seamănă perfect unul cu celălalt - Esu şi Epu.   

Fraţii Şandru, jandarmi de nădejde. Foto: Iulian Bunilă
Fraţii Şandru, jandarmi de nădejde. Foto: Iulian Bunilă

”Câinii fac parte din rasa ciobănesc belgian, sunt fraţi ca şi noi, iar în aceste zile împlinesc cinci luni”, dezvăluie plutonierul-adjutant Cătălin Şandru pentru adevarul.ro. Acum, după mai bine de o lună de convieţuire, atât jandarmii, cât şi câinii au reuşit să se cunoască şi să colaboreze foarte bine.

Misiunea celor doi gemeni este dresajul, în vederea participării la misiuni de patrulare şi intervenţie.

Prin urmare, jandarmii şi câinii au zilnic program de jocuri şi activităţi.

”Dacă te răsteşti sau ai o zi mai proastă, animalele simt lucrul ăsta şi lucrează mai greu. Sunt totuşi nişte câini care prind repede”, povesteşte plutonierul-adjutant Mădălin Şandru.

Ham-ham, suntem la datorie! Foto: Iulian Bunilă
Ham-ham, suntem la datorie! Foto: Iulian Bunilă

Situaţia este pe cât de neobişnuită, pe atât este de hazlie. La început, şi câinilor le era greu să-şi deosebească dresorii, nu doar celor doi jandarmi să-şi recunoască ajutoarele necuvântătoare.

”Animalele de serviciu sunt de un real folos în misiunile noastre. De altfel, sunt anumite misiuni în care câinii sunt folosiţi cu precădere”, spune colonelul Virgil Cueru, comandantul IJJ Buzău.

Cei doi jandarmi au fost implicaţi în mai multe momente amuzante de-a lungul timpului. ”Eram de serviciu pe zona Crâng - eu şi un coleg, pe o parte, fratele meu cu alt coleg, pe altă parte. Am legitimat o persoană, iar acea persoană a trecut pe cealaltă parte. S-a întâlnit cu fratele. L-a legitimat şi el, iar omul, intrigat, a întrebat: «Ce faci, mă legitimezi de două ori?»”, îşi aminteşte Cătălin Şandru.

Click! spune

Cei doi pui sunt în perioada de pregătire, aşa că se mai întâmplă să-şi încurce instructorii. Deşi n-a trecut mult timp de când şi-au cunoscut noii prieteni, cei doi jandarmi sunt convinşi că vor să-i păstreze şi după ce câinii îşi vor încheia activitatea la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net