Doi tineri din Suceava au prădat un muribund pentru trei lei și o curea

Ultima actualizare:

La Suceava s-a dat zilele trecute sentința într-un caz tulburător, după o faptă șocantă. Doi indivizi au tâlhărit un bărbat ce era căzut pe stradă, inconștient. Bărbatului de 68 de ani, care a murit după o oră, I-au fost furați trei lei și o curea 

Tribunalul Suceava a condamnat cei doi tâlhari la pedepse ușoare: Foto: ro.wikipedia.org
Tribunalul Suceava a condamnat cei doi tâlhari la pedepse ușoare: Foto: ro.wikipedia.org

”Fiecare om este bun”. Această afirmație este contrazisă des de mulți semeni de ai noștrii. Judecătoria Suceava a dat de curând sentința într-un caz grav și josnic de furt, după ce un om căzut pe stradă și inconștient a fost prădat fără scrupule.  

Cum a fost posibil să fie prădat un muribund 

Potrivit monitorulsv.ro, scenele halucinante s-au petrecut pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, în apropierea unui local, în dimineața zilei de 21 septembrie 2021. Un bărbat în vârstă de 68 de ani, Ștefan C., din Sălăgeni - Dumbrăveni, cunoscut ca om al străzii și alcoolic, era căzut la pământ, probabil după ce se îmbătase pe timpul nopții.  

La un moment dat, în jur de ora 6.00 dimineața, de el s-au apropiat doi indivizi. Aceștia l-au buzunărit, găsind asupra victimei doar trei lei. Pentru că prada era atât de mică, suspecții au decis să nu plece cu mâna goală și i-au luat victimei și cureaua și au fugit, fără a-i acorda vreun ajutor. 

Ulterior, după cum au reconstituit polițiștii faptele, în jurul orei 7.20, un trecător a sunat la 112 și a sesizat că pe bulevardul George Enescu este un bărbat întins pe jos, care are nevoie de ajutor. Din păcate, echipa de prim ajutor care a intervenit l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 68 de ani fără puls.  

La necropsie pe suprafața corpului s-au găsit leziuni mai vechi, produse prin cădere, însă medicul legist a stabilit că nu există legătură de cauzalitate între deces și acțiunea celor doi tâlhari. 

Ce sentințe au primi cei doi tâlhari 

Ancheta polițiștilor judiciariști de la Biroul de Investigații Criminale Suceava a ajuns după ceva mai mult de o săptămână la cei doi autori, respectiv Alexandru Zlotar și Gheorghe Aurel Nichitoi.  

Alexandru Zlotar a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în timp ce Gheorghe Aurel Nichitoi a primit 4 ani de închisoare, în cazul său fiind vorba de recidivă postexecutorie în comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. 

Pedepsele relativ ușoare au fost aplicate în condițiile în care cei doi au fost judecați efectiv pentru furt comis prin violență, neputându-se stabili vreo legătură de cauzalitate între tâlhăria comisă de cei doi și moartea victimei. Pe de altă parte, cert este că cei doi au lăsat în continuare victima în drum, până la deznodământul fatal. 

Judecătoria Suceava a mai decis și menținerea arestului preventiv faţă de cei doi, care sunt după gratii din 29 septembrie 2021. Cei doi vor fi menținuți după gratii până când sentința va rămâne definitivă și irevocabilă. Sentința Judecătoriei Suceava poate fi așadar atacată cu apel. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net