Dorin Cocoș, o nouă condamnare. De ce nu intră în pușcărie fostul soț al Elenei Udrea

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost condamnat, miercuri, la un an de închisoare pentru spălare de bani, dar nu va intra după gratii.

Dorin Cocoș a primit o nouă condamnare în dosarul Microsoft. Foto: Adevărul
Dorin Cocoș a primit o nouă condamnare în dosarul Microsoft. Foto: Adevărul

Judecătorii au decis ca cea mai recentă sentință împotriva omului de afaceri Dorin Cocoș să fie contopită cu o condamnare definitivă de 2 ani și 4 luni, aplicată în anul 2016, în dosarul Microsoft.

Dorin Cocoș este acuzat de DNA că a ascuns, printr-un contract fictiv de împrumut, o parte dintre cei 9 milioane de euro primiți ca mită în dosarul Microsoft.

Judecătorii de la Tribunalui București l-au condamnat, miercuri, pe Dorin Cocoș la un an de închișoare pentru spălare de bani, potrivit Agerpres.

Prin contopirea acestei pedepse cu cea din 2016, au rezultat 2 ani şi 8 luni închisoare, dar judecătorii au decis ca Dorin Cocoş să fie eliberat condiţionat, având în vedere că a executat deja aproximativ un 1 şi 8 luni în dosarul Microsoft, la care se adaugă 72 de zile ca urmare a aplicării recursului compensatoriu (reducerea zilelor de pedeapsă ca urmare condiţiilor necorespunzătoare din penitenciare).

Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

De ce este acuzat Dorin Cocoș

Potrivit DNA, în perioada 2009-2011, fostul soț al Elenei Udrea ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

Dorin Cocoș și Elena Udrea au fost căsătoriți 10 ani

Dorin Cocoş şi Elena Udrea au fost soţ şi soţie timp de 10 ani. Ei au divorţat în mare secret în anul 2013, după ce au avut mai multe probleme cu justiţia în urma afacerilor pe care le făceau împreună. Cei doi și-au refăcut viața după divorț și au devenit părinți. Dorin Cocoș a devenit tatăl unui băiețel în martie 2018, în vreme de Elena Udrea a născut o fetiță câteva luni mai târziu, în spetembrie 2018.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net