Dorin Cocoș, o nouă condamnare. De ce nu intră în pușcărie fostul soț al Elenei Udrea

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost condamnat, miercuri, la un an de închisoare pentru spălare de bani, dar nu va intra după gratii.

Dorin Cocoș a primit o nouă condamnare în dosarul Microsoft. Foto: Adevărul
Dorin Cocoș a primit o nouă condamnare în dosarul Microsoft. Foto: Adevărul

Judecătorii au decis ca cea mai recentă sentință împotriva omului de afaceri Dorin Cocoș să fie contopită cu o condamnare definitivă de 2 ani și 4 luni, aplicată în anul 2016, în dosarul Microsoft.

Dorin Cocoș este acuzat de DNA că a ascuns, printr-un contract fictiv de împrumut, o parte dintre cei 9 milioane de euro primiți ca mită în dosarul Microsoft.

Judecătorii de la Tribunalui București l-au condamnat, miercuri, pe Dorin Cocoș la un an de închișoare pentru spălare de bani, potrivit Agerpres.

Prin contopirea acestei pedepse cu cea din 2016, au rezultat 2 ani şi 8 luni închisoare, dar judecătorii au decis ca Dorin Cocoş să fie eliberat condiţionat, având în vedere că a executat deja aproximativ un 1 şi 8 luni în dosarul Microsoft, la care se adaugă 72 de zile ca urmare a aplicării recursului compensatoriu (reducerea zilelor de pedeapsă ca urmare condiţiilor necorespunzătoare din penitenciare).

Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

De ce este acuzat Dorin Cocoș

Potrivit DNA, în perioada 2009-2011, fostul soț al Elenei Udrea ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

Dorin Cocoș și Elena Udrea au fost căsătoriți 10 ani

Dorin Cocoş şi Elena Udrea au fost soţ şi soţie timp de 10 ani. Ei au divorţat în mare secret în anul 2013, după ce au avut mai multe probleme cu justiţia în urma afacerilor pe care le făceau împreună. Cei doi și-au refăcut viața după divorț și au devenit părinți. Dorin Cocoș a devenit tatăl unui băiețel în martie 2018, în vreme de Elena Udrea a născut o fetiță câteva luni mai târziu, în spetembrie 2018.

oana roman si marius elisei
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
antonia sexy jpg
FotoJet jpg
cub ioana ginghină png
cub iuliana marciuc png
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg