Dosarul „droguri în școli”. Noi audieri și rețineri în București, ancheta a ajuns în țară

Luni, 20 martie a fost Bucureștiul, miercuri 22 martie Bacăul și Timișoara, mâine poate fi oriunde în țară. Dosarul „droguri în școli”, cu elevi prinși consumând substanțe interzise pe holuri, în toalete sau lipiți de gardul unităților de învățământ se extinde, nimeni nu este în siguranță, toți părinții se tem. I se spune „Dosarul Meduza” iar Click! vine cu noi amănunte  

Captură droguri dosarul „droguri în școli”
La liceeni din București, Bacău sau Timișoara au fost descoperite droguri.Foto:Politia Română

Miercuri 22 martie. Se crapă de ziuă, ora la care copiii se pregătesc să meargă la școală. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate împreună cu procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Bacău, efectuează 8 percheziţii domiciliare, având ca obiect nu unul ci trei dosare privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. 

Zeci de persoane audiate la Bacău în dosarul „droguri în școli” 

Substanțele interzise erau traficate în unități de învățământ, în preajma acestora sau la petreceri organizate în Bacău sau localitățile limitrofe, anunţă IGPR într-un comunicat remis . Peste 20 de persoane, minori și adulți au fost ridicate și duse pentru a fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău. Ca și la București, totul a început ca la un semnal în septembrie 2022, moment în care mai multe persoane ar fi început să comercializeze droguri de risc şi de mare risc (cannabis şi amfetamine), către elevi cei mai mulți în vârstă de 16 și 17 ani. 

Percheziții și rețineri la Timișoara în dosarul „droguri în școli” 

 Tot miercuri dimineață, opt percheziţii au avut loc în Timişoara, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Totul, parte a anchetei „droguri în școli” iar rezultatul, 10 persoane au fost duse la audieri. 

În zona Timișoarei, ancheta a descoperit că se consumă droguri în unitățile de învățământ mult mai devreme decât în București sau în Moldova.„ Rețeua a început să aprovizioneze elevi în mai 2021 iar până în noiembrie 2022, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, amfetamină, MDMA, 2 CMC şi 3 CMC, către consumatori din municipiul Timişoara. 

Două persoane în arest în București în dosarul „droguri în școli” 

Șapte persoane au fost audiate după noi percheziții efectuate marți în București, în dosarul „droguri în licee” potrivit adevarul.ro. Față de două dintre ele judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă. Față de alte cinci persoane s-a luat măsura controlului judiciar, măsură contestată de procurorii DIICOT, care coordonează ancheta. 

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate aproximativ 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină şi comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci mărunţitoare mecanice, patru cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM şi suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activităţi de trafic de droguri.  

Procurorii susțin că, din septembrie 2022, membrii grupului au vândut droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net