Dr. Valeriu Gheorghiță, schimbat de la conducerea campaniei de vaccinare

Ultima actualizare:

Schimbări importante în cadrul campaniei de vaccinare din România. Valeriu Gheorghiță, medicul militar care a coordonat activitatea de vaccinare încă de la debutul ei, în decembrie 2020, a fost înlocuit din funcție cu secretarul de stat Andrei Baciu. Acest lucru atrage după sine o serie de acțiuni procedurale privind transferul activităților de la CNCAV la Ministerul Sănătății.

Dr. Valeriu Gheorghiță s-a făcut remarcat prin profesionalism în cadrul campaniei de vaccinare
Dr. Valeriu Gheorghiță s-a făcut remarcat prin profesionalism în cadrul campaniei de vaccinare

Andrei Baciu îi ia locul în Campania de Vaccinare

Dr. Valeriu Gheorghiță a fost schimbat din funcția de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV) printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial. În locul său a fost numit secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, care până acum a fost vicepreședinte al CNCAV. „Ținând cont de numirea reprezentantului Ministerului Sănătății în locul reprezentantului MApN, se va asigura tranziția activităților de vaccinare desfășurate de către CNCAV către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății, desfășurat prin cabinetele medicilor de familie. Astfel, în următoarele săptămâni, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual al activităților, inclusiv operațiuni logistice și de depozitare”, a anunțat ieri printr-un comunicat CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a fost numit la conducerea spitalului SRI

Valeriu Gheorghiță preia o altă funcție importantă, cea de manager al Spitalului SRI. „Am fost deosebit de onorat de responsabilitatea și încrederea acordate odată cu desemnarea mea în calitatea de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19. Am avut plăcerea să lucrez în acestă echipă cu experți din domeniile logistic, medical, științific și comunicare. Împreună cu ei am depășit toate provocările logistice, momentele de maximă dificultate și am luat deciziile în interesul sănătății publice! De astăzi, parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onorează, dar care mă și responsabilizează, în egală măsură. Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“ deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume. Îi urez succes dlui secretar de stat Dr. Andrei Baciu în perioada următoare și-l asigur de tot sprijinul meu profesional!”, este o parte din mesajul lui Valeriu Gheorghiță, distribuit pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecțioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este șef de lucrări, potrivit unui comunicat al SRI.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net