Dr.Mihai Craiu: Nu mai avem unde s─â punem copiii cu SARS-CoV-2, suntem plini

8 octombrie 2021
image
Dr. Mihai Craiucaptur─â Digi24

Valul patru al pandemiei face ravagii ├«n r├óndul tinerilor, autorit─â╚Ťile raport├ónd joi, 7 octombrie, un num─âr de 395 de minori interna╚Ťi, dintre care 22 la ATI. Doctorii au ajuns ├«n situa╚Ťia ├«n care trebuie s─â decid─â cine are prioritate la internare, a declarat, joi seara, la Digi24, medicul Mihai Craiu.

ÔÇ×Acum este at├ót de r─âu, ├«nc├ót noi, la Institut (Institutul Na╚Ťional pentru S─ân─âtatea Mamei ╚Öi Copilului - n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei ╚Öi p─ârin╚Ťii lor, e plin. Nu mai avem pe unde s─â-i punem. Lumea nu realizeaz─â c─â am ajuns ├«n situa╚Ťia de a trebui s─â ne g├óndim pe cine trebuie s─â intern─âm primul. Evident c─â nu e nimeni, din punct de vedere moral, at├ót de st├ónc─â, ├«nc├ót s─â zic─â: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emo╚Ťii, de pove╚Öti, de pacien╚Ťi care sunt mai grav, dar am ajuns ├«ntr-o pozi╚Ťie ├«n care nu e u╚Öor s─â fii medic de gard─â ├«n Rom├ónia ast─âziÔÇŁ, a m─ârturisit medicul pediatru Mihai Craiu. ÔÇ×Aproape la fel ca ai no╚Ötri colegi de la adul╚Ťi. ╚śi lucrurile nu se vor opri aiciÔÇŁ, a declarat medicul Mihai Craiu la Digi24

Cel mai mic pacient, un nou născut de câteva zile

Medicul a spus c─â aceea╚Öi situa╚Ťie se ├«nt├ólne╚Öte la toate celelalte spitale de copii din Bucure╚Öti, la ÔÇ×Grigore AlexandrescuÔÇŁ, la ÔÇ×GomoiuÔÇŁ etc. Sunt pline de copii care au COVID, iar perspectivele sunt ╚Öi mai sumbre. ÔÇ×Bine, nu sunt foarte grav bolnavi - noi nu avem voie s─â-i ╚Ťinem pe cei de terapie intensiv─â - dar au nevoie de ajutor, au febr─â, au diaree, nu pot s─â m─ân├ónce. Avem ├«n momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-n─âscut, de c├óteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani - e mama unui alt copil internat, ╚Öti╚Ťi c─â noi suntem campioni ├«n Uniunea European─â la mame minore. Avem ╚Öi celelalte mame, care sunt adul╚Ťi. Nu e bine. ╚śi o s─â fie din ce ├«n ce mai mul╚Ťi ╚Öi, din p─âcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medica╚Ťie specific─âÔÇŁ, avertizeaz─â doctorul.

Niciunul dintre p─ârin╚Ťii acestor copii nu este vaccinat, a punctat medicul pediatru. ÔÇ×Un copil de o lun─â nu merge nici ├«n club, nici niciunde. A luat de la p─ârin╚Ťi, de acas─â. Mama lui e pozitiv─â ╚Öi eaÔÇŁ, a spus Mihai Craiu.

Copiii între 5 și 12 ani au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta

Varianta Delta, o tulpin─â de virus SARS-CoV-2 extrem de contagioas─â, a fost identificat─â pentru prima dat─â ├«n India, ├«n decembrie 2020. A str─âb─âtut rapid ┼úara respectiv─â ┼či a ajuns ├«n Marea Britanie, ceea ce a dus la cre┼čterea num─ârului de infec┼úii ┼či decese ├«n Regat. Conform unui medic expert ├«n boli infec┼úioase pediatrice ┼či vaccinolog, copiii ├«ntre 5 ╚Öi 12 ani ┼či adul┼úii sub 50 de ani au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta. Cea mai eficient─â metod─â de protec┼úie ├«n fa┼úa noii variante este vaccinarea, spune dr. Inci Yildirim, medic specialist la Yale Medicine ├«n boli infec┼úioase pediatrice ┼či vaccinolog. ÔÇ×To┼úi viru┼čii evolueaz─â ├«n timp ┼či sufer─â modific─âri pe m─âsur─â ce se r─âsp├óndesc ┼či se reproducÔÇŁ. 

Citește și:

Delta, virusul invizibil! De ce-i sperie a┼ča tare pe medici

Tulpina Delta te poate ÔÇ×p─âc─âliÔÇŁ c─â e doar o r─âceal─â: "Valul 4 se va vedea ├«n spitale, ├«n septembrie"

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
BeFunky collage (18) jpg
catrinel menghia cannes (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Arde cruci╚Ö─âtorul de rachete Moskva, cea mai important─â nav─â rus─â din Marea Neagr─â/ Ucrainenii sus╚Ťin c─â au lovit nava cu dou─â rachete, ru╚Öii spun c─â a existat doar un incendiu la bord jpeg
mc donalds jpeg
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg