Drogurile la volan, o obişnuinţă în România. Un alt accident a avut loc din cauza stupefiantelor

Şoferii drogaţi la volan par să devină o obişnuinţă în România. La mai puţin de o săptămână de la accidentul tragic de la 2 Mai, o şoferiţă sub influenţa drogurilor a produs un accident major în Slatina. Din fericire, fără victime.

Maşina care a făcut  prăpăd în Slatina. FOTO: Info trafic Slatina/Mădălin Nicolae
Maşina care a făcut prăpăd în Slatina. FOTO: Info trafic Slatina/Mădălin Nicolae

Conform adevarul.ro, o tânără de 26 de ani, din municipiul Slatina, a avariat şase autoturisme parcate în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii. După accident s-a constatat că şoferiţa era şi drogată, şi băută. Totul s-a petrecut miercuri seara, în jurul orei 22.10, atunci când, pierzând controlul maşinii, ea a avariat 6 autoturisme parcate pe respectivul drum. Întrucât tânăra prezenta un comportament suspect, aceasta a fost testată atât cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, cât şi cu aparatul drugtest, care a indicat prezenţa a trei substanţe psihoactive, respectiv T1C MDMA, T2C MTD şi T3C KET. Tânăra a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi a prezenţei substanţelor în organism. Ei i s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi a altor substanţe. 

Sâmbătă, în localitatea 2 Mai, Vlad Pascu, şofer aflat sub influenţa drogurilor, a accidentat mortal doi tineri care se întorceau de la o petrecere. El este arestat preventiv, iar în acest caz multe capete din poliţie au căzut, fiind demişi mai mulţi şefi din IPJ Constanţa. Este vorba despre adjunctul şefului IPJ Constanţa, responsabil cu siguranţa rutieră, şeful serviciului rutier din Constanţa, şeful Poliţiei Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche. De asemenea, poliţiştii care l-au lăsat să plece pe tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai, deşi au văzut drogurile în maşină la controalele făcute cu câteva ore înaintea accidentului, vor fi daţi pe mâna procurorilor, fiind suspectaţi de abuz în serviciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net