Transport uriaș de droguri, interceptat de autorități. Cocaina era ascunsă printre banane

Autoritățile din Cehia au avut parte de un șoc de zile mari, iar consecințele descoperirii făcute de aceștia au reverberat de-a lungul continentului. Polițiștii cehi au reușit să confiște 646 de kilograme de cocaină, ascunse printre bananele care tocmai urmau să ajungă pe rafturile unui supermarket local! Se pare că valoarea drogurilor ar ajunge la peste 90 de milioane de dolari!

Bananele sosiseră din Ecuador / foto: praguemorning.cz
Bananele sosiseră din Ecuador / foto: praguemorning.cz

Poliția cehă a reușit să înregistreze o victorie uriașă împotriva traficului de droguri periculoase, care distruge atâtea vieți de-a lungul întregii lumi. Autoritățile din Republica Cehă au avut parte de un șoc de zile mari, iar consecințele descoperirii făcute de aceștia au reverberat de-a lungul continentului, poate chiar și dincolo de Europa. Polițiștii cehi au reușit să confiște 646 de kilograme de cocaină, ascunse printre bananele care tocmai urmau să ajungă pe rafturile unui supermarket din țară! Se pare că valoarea drogurilor ar ajunge la peste 90 de milioane de dolari!

Mai precis, pentru a avea în față sumele exacte, cocaina confiscată de către autorități ar ajunge la valoarea de 2 miliarde de coroane cehe, iar în dolari, această sumă ar fi exact 91,17 milioane! O astfel de sumă colosală este o lovitură serioasă adusă traficanților de droguri, pe care autoritățile încearcă de atât de mulți ani să îi trimită în spatele gratiilor. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, poliția din Cehia a confirmat că acest transport de droguri este unul dintre cele mai mari confiscate pe teritoriul țării.

Sute de kilograme de cocaină, ascunse printre banane

'Ndrangheta deține monopolul asupra traficului de cocaină în Europa / foto: Guardia di Finanza
'Ndrangheta deține monopolul asupra traficului de cocaină în Europa / foto: Guardia di Finanza

De-a lungul Europei, fenomenul cocainei ascunse printre banane din America de Sud este unul bine cunoscut de către autorități. Și în acest caz, poliția cehă a confirmat că bananele sosiseră din Ecuador, iar deși asemenea detalii nu au fost oferite de către autoritățile cehe, metoda drogurilor printre banane este una folosită de către o grupare foarte specifică din Europa.

Este vorba despre mafia italiană ‘Ndrangheta, grupare care deține un monopol uriaș asupra traficului de cocaină de-a lungul Europei. Această grupare din Calabria (sudul Italiei) a adus în Europa cocaină în valoare de zeci de miliarde de euro, din America de Sud, de-a lungul ultimilor ani.

Desigur, rămâne de văzut dacă drogurile confiscate în Cehia au legătură cu mafia ‘Ndrangheta, sau nu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net