Cea mai rușinoasă înfrângere suferită de Napoleon! Împăratul Franței, pus pe fugă de mii de iepuri furioși

La școală am învățat cu toții că cea mai mare înfrângere suferită de Napoleon Bonaparte a fost la Waterloo. Însă, cu câțiva ani în urmă, cel care a reușit să cucerească un întreg continent a suferit un rușinos eșec „militar” din întreaga sa carieră. Împăratul Franței a fost pus pe fugă de către un grup de iepuri furioși!

Împăratul a fost înfrânt de iepuri, în 1807
Împăratul a fost înfrânt de iepuri, în 1807

Napoleon Bonaparte este o personalitate care nu are nevoie de introducere. Originar din insula Corsica, el a fost unul dintre cele mai mari genii militare din toate timpurile, iar în timpul domniei sale, a reușit să supună întreg continetul european. Cu toate acestea, Împăratul Franței a avut și ghinioane pe câmpul de luptă, iar cei mai mulți dintre noi știu că cel mai mare eșec al său a fost la Waterloo.

Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la mentalfloss.com, se pare că tunurile englezești de la Waterloo au fost, de fapt, blânde, în comparația cu furia unor iepurași care au luptat pentru propria lor supraviețuire. Totul s-a întâmplat în anul 1807, când Napoleon, omul care cucerise întreaga Europă, a dorit să celebreze finalul războiului cu Imperiul Rus. Astfel, unul dintre oamenii săi de încredere, Alexandre Berthier, a organizat o vânătoare de iepuri, la care a invitat toți comandanții armatei franceze.

Napoleon a fost înfrânt de un grup de iepuri furioși

Sursele nu sunt tocmai clare, atunci când vine vorba despre numărul de iepuri adunați de Berthier. Numărul acestora ar varia de la câteva sute, la 3.000. Indiferent de câți iepuri au fost, rămâne clar că aceștia erau adevărate mingi furioase de blană, deoarece vânătoarea a fost un eșec total. Atunci când Napoleon și comandanții săi au dat de urma iepurilor, în loc să fugă, aceștia și-au unit forțele și au început să îl atace pe Împărat.

Inițial, comandanții francezi au fost amuzați de scena din fața lor, însă a devenit clar destul de repede că, acum, ei erau adevărata pradă. Iepurii l-au înconjurat pe Napoleon și l-au făcut să își piardă echilibrul, iar, după câteva minute, faimosul general s-a retras de pe „câmpul de luptă”.

După ce francezii s-au întors la trăsurile lor, se pare că grupul blănos s-a împărțit în două, încercând să înconjoare trăsura Împăratului din ambele părți. În cele din urmă, Napoleon și oamenii săi au decis să nu mai continue vânătoarea, iar iepurașii au devenit victorioși în fața celui mai mare suveran european din ultimele secole.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net