De ce s-au schimbat dopurile de la suc și apă. Toți românii s-au revoltat, dar nimeni nu a știut motivul
Poate că în ultimul timp ați observat o schimbare ciudată la sticlele de apă și suc pe care le cumpărați. Atunci când le-ați desfăcut, este foarte posibil să fi remarcat că dopurile acestora sunt, acum, atașate de sticlă, fiind destul de greu de desprins. Ei bine, acest lucru nu este rezultatul unei greșeli de fabricație, ci a unei noi reguli de protecție a mediului!
Este foarte posibil ca în ultimul timp să fi observat o schimbare destul de bizară la sticlele de apă și suc pe care le cumpărați din magazine. Mai mult ca sigur, atunci când le-ați desfăcut, ați putut remarca imediat faptul că dopurile acestora sunt, acum, atașate de sticlă, devenind destul de greu de desprins. Ei bine, acest lucru nu este rezultatul unei greșeli de fabricație, ci a unei noi reguli de protecție a mediului, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Euronews!
În ciuda faptului că această regulă va deveni obligatorie de abia de la începutul anului 2024, o mulțime de companii au considerat că nu există niciun motiv serios pentru care să mai aștepte, astfel că producția noului tip de sticle de plastic a început. Desigur, în țara noastră, subiectul a iscat controverse, iar mulți români nu văd rostul unei asemenea idei.
Noul tip de dop va deveni obligatoriu din 2024
Potrivit experților de mediu, până acum, dopurile au fost, de cele mai multe ori, aruncate separat de restul sticlei, făcând colectarea lor extrem de dificilă. Iar atunci când aceste dopuri ajung prin preajma animalelor, ele le pot confunda cu hrana lor, iar dacă înghit dopurile, pot ajunge chiar la consecințe fatale. Desigur, cum decizia a fost luată fără a lua în calcul opiniile și nevoile oamenilor de rând, mulți români au o poziție destul de vocală împotriva noilor dopuri atașate de sticlă.
„Nu sunt așa de ușor de desfăcut, iar pentru un bătrân sunt și mai greu”, spune un român, conform sursei citate. „Am înțeles care este conceptul, dar în continuare mi se pare că este incomod”, a mai spus o altă persoană din țara noastră.