Trucul care te scapă de molii pentru totdeauna. Cea mai eficientă metodă

Moliile sunt o problemă destul de comună în casele noastre, iar nu doar o singură dată am fost în situația de a găsi o piesă de îmbrăcăminte din șifonier, sau din cuierul nostru, care a fost afectată serios de molii. Din fericire, există un truc simplu pentru a ține la distanță acești oaspeți nepoftiți!

Moliile ne pot strica ușor hainele
Moliile ne pot strica ușor hainele

Mai mult ca sigur că cei mai mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema moliilor. Aceste insecte sunt o prezență destul de comună în casele noastre, iar nu doar o singură dată am fost în situația de a găsi o piesă de îmbrăcăminte, pe care de abia așteptam să o îmbrăcăm din nou, în șifonier, sau în cuierul nostru, ce a fost afectată serios de molii. Din fericire, există un truc simplu și natural pentru a ține la distanță acești oaspeți nepoftiți!

De ce apar moliile în casă

Dacă sunteți curioși de ce, mai precis, apar moliile în casa voastră, indiferent de cât de mult faceți curat, ei bine, explicația este una simplă! Potrivit celor de la cumsa.ro, un nivel de umiditate extrem de ridicat poate fi responsabil pentru apariția moliilor! Dacă umiditatea din casa voastră ajunge la 80-90%, ar trebui să știți că a venit vremea să investiți într-un dezumificator, dacă vreți să scăpați de molii.

De asemenea, praful și locurile murdare atrag moliile. Așa că data viitoare când facem curățenie trebuie să curățați bine și dulapurile în care țineți haine, indiferent de cât de mult efort este necesar.

Soluții naturale să scapi de molii

Desigur, atunci când vine vorba despre ținutul moliilor la distanță, există și câteva trucuri naturale, care nu necesită cheltuieli mari. De exemplu, puteți apela la diverse plante aromatice, al căror miros vor ține la distanță moliile. Pe lângă faimoasa lavandă, mai puteți apela și la rozmarin, eucalipt, mentă, sau, de ce nu, boabe de piper.

Iar dacă găsiți larve de molie prin casa voastră, puteți să faceți o soluție de apă cu oțet, pe care să o pulverizați peste acestea. Ambele ingrediente trebuie să fie în proproție de jumătate, pentru ca amestecul să fie eficient.

Trucuri eficiente care te scapă de molii pe haine

Uleiul de cedru vă poate scăpa de problema moliilor
Uleiul de cedru vă poate scăpa de problema moliilor

Însă, cea mai bună soluție complet naturală pentru a scăpa de molii este un truc la care nu mulți români se gândesc. Este vorba despre utilizarea uleiului esențial de cedru, poate cel mai eficient truc natural, pentru această problemă.

Uleiul de cedru, prin parfumul său, va ucide moliile cât și larvele acestora. Iar dacă nu găsiți ulei de cedru, nu este o problemă! Cel din ace de pin, ori de brad, va fi la fel de eficace!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net