Ce rol are capacul din interiorul sticlei de ulei. Toată lumea știe de existența lui, însă puțini îi cunosc utilitatea
Toată lumea scoate capacul mic din interiorul sticlei de ulei, însă gestul ce ne-a intrat deja în reflex se pare că este greșit. La ce foloseşte, de fapt.
De ce este util capacul din sticla de ulei
Avem de prăjit un ou. Luăm o tigaie, o sticlă de ulei și desfacem capacul principal și, dacă este abia cumpărată, rupem și capacul mic din interior, cel care are, în cele mai multe cazuri, un inel de plastic pe el. Greșit! Se pare că uleiul se poate strecura prin acel dop sigilat, curgând în cantități mici, ajutându-ne să controlăm mai bine cantitatea folosită.
Sunt alții care susțin că dopul acela e strict pentru a împiedica scurgerile din sticlă la transport și este și o dovadă a faptului că sticla nu a fost utilizată înainte, alții spun că dopul permite uleiului să curgă foarte încet, pentru că atunci când gătim să nu punem prea mult fără să vrem, mai ales că la gătit uleiul trebuie folosit în cantități moderate, așa cum recomandă specialiștii în nutriție. Toate acestea sunt povestite într-o înregistrare video ce face valuri pe Tik Tok.
Alte trucuri în bucătărie: cum să scoți semințele de la legume rapid
Pentru a elimina rapid seminţele din dovlecei, utilizează o lingură pentru îngheţată. Marginea ei ascuţită va face răzuirea mult mai uşoară. De asemenea, o poţi folosi pentru a face o salată cu felii subţiri de legume.
Cum să elimini excesul de grăsime de pe alimentele gătite
Dacă un fel de mâncare pe care l-ai gătit este foarte gras, atunci foloseşte cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge partea de sus a felului de mâncare respectiv. Gheaţa va acţiona ca un magnet.
Cum să folosești corect folia alimentară
Ai o folie de plastic care se întinde în mod inegal sau se rupe? Păstreaz-o la frigider, aşa cum şi bucătarii profesionişti fac. Folia rece se comportă mai bine, se lipeşte şi se rupe mai puţin.