Când gătești carne, pește sau legume la cuptor, înfășoară-le în folie de aluminiu. De ce fac asta bucătăresele iscusite

Majoritatea gospodinelor fac tot posibilul pentru a-i fascina pe membrii familiei și pe musafiri cu cele mai gustoase preparate. De asemenea, își doresc să găsească o soluție pentru a găti cât mai repede, pentru a scurta durata timpului petrecut în bucătărie. În aceste cazuri, de mare ajutor poate fi folia de aluminiu, unul dintre cele mai des întâlnite obiecte din bucătărie. 

De ce să gătești în folie de aluminiu / foto: Arhivă Click!
De ce să gătești în folie de aluminiu / foto: Arhivă Click!

Click! vă prezintă astăzi una dintre cele mai folosite strategii de către bucătari pentru a pregăti mâncăruri gustoase, care nu necesită o durată mare de timp. Este vorba despre folia de aluminiu, „vedeta-bucătăriei”, pentru delicatesele pregătite la cuptor. 

Gătește mai ușor la cuptor cu folia de aluminiu 

Cărnurile și legumele pregătite la cuptor pe lângă faptul că sunt mult mai delicioase, sunt și mai sănătoase, nefiind necesară gătirea lor în tigaia plină cu ulei încins. Mulți bucătari și multe gospodine obișnuiesc să înfășoarea carnea sau legumele în folie de aluminiu, pentru a fi mult mai gustoase. 

Sfat: atunci când gătești carne, pește sau legume la cuptor, înfășoară-le în folie de aluminiu pentru a păstra umiditatea și a obține o gătire uniformă. Aceasta ajută la păstrarea aromelor și a sucurilor în interior.

Alte întrebuințări ale foliei de aluminiu, despre care poate nu știai 

Folia de aluminiu nu este de un real ajutor doar în prepararea mâncărurilor la cuptor, ci și atunci când vine vorba de alte lucruri. 

Este întrebuințată pentru a curăța aragazul - acoperă suprafața acestuia cu folie de aluminiu, astfel curățirea lui devine mult mai ușoară. 

Folia de aluminiu te ajută să ascuți foarfeca. Împăturește-o mai multe straturi și taie-le cu foarfeca, vei observa cum va tăia brici. 

Folosește-o pe post de buret de sârmă. Ia o cantitate mai mare de folie de aluminiu, mototolește-o și apoi freacă suprafețele pline de arsură. Va acționa perfect și va oferi același rezultat pe care îl oferă bureții de sârmă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net