De ce se pune bicarbonat de sodiu în mâncarea de fasole. Trucul gospodinelor pentru o mâncare gustoasă

Ultima actualizare:

Gospodinele folosesc tot felul de trucuri în bucătărie pentru a pregăti pentru cei dragi cele mai bune preparate. Unul dintre acestea este folosirea bicarbonatului de sodiu atunci când gătesc mâncarea de fasole. 

Află de ce se pune bicarboant de sodiu la mâncarea de fasole Foto: Shutterstock
Află de ce se pune bicarboant de sodiu la mâncarea de fasole Foto: Shutterstock

Bicarbonatul de sodiu în ciorba de fasole

Mâncarea de fasole este un preparat foarte des întâlnit la noi în țară. Rețetele sunt diferite de la o zonă la alta a țării, iar ingredientele folosite fac de cele mai multe ori diferența. Însă, nu mulți bucătari reușesc să dea o textură perfectă acestui preparat.

Bicarbonatul de sodiu ajută fasolea să fiarbă mai bine. Astfel, întâi se fierbe în mod obișnuit fasolea. După câteva clocote, prima apă se aruncă. La al doilea rând de apă, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă să clocotească de câteva ori. Ulterior apa se aruncă, iar boabele se clătesc cu apă caldă și sunt numai bune de gătit, fie că vorbim de ciorbă sau mâncare cu sos și carne.

Bicarbonatul de sodiu ajută mazărea să fiarbă mai repede

O altă legumă care se gătește prin fierbere este mazărea. Potrivit cercetătorilor americani, care au făcut un studiu asupra efectelor folosirii bicarbonatului de sodiu în mâncare, s-a constatat că acesta ajută mazărea să fiarbă de două ori mai repede decât în mod obișnuit.

Au pus la fiert aceeași cantitate de boabe și aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat un praf de bicarbonat. Au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre.

Copănele crocante

Înainte să gătești copănelele, freacă-le cu un amestec de bicarbonat de sodiu și sare fină de bucătărie. Presară apoi diverse condimente pe deasupra și pune-le la cuptor sau în tigaia cu ulei încins. Vor prinde o crustă aurie și crocantă și vor fi moi și suculente la interior.

Omletă mai pufoasă

Bate ouăle spumă și adaugă un praf de bicarbonat de sodiu așa cum ai pune sare. Apoi pune omleta în tigaie cu diverse alte ingrediente după plac, precum brânza, legume, bucățele de salam sau de cârnăciori. Omleta va fi mai pufoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop noroc logo jpg
BeFunky collage   2025 06 23T220630 602 jpg
odihna, foto shutterstock jpg
horoscop webp
1750406445 1sEX jpg
click ro kenny leys Imc FwGf92U unsplash jpg
Zodii, Shutterstock jpg
sock 4330279 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net