Trucuri incredibile care te ajută să ai perdele albe în doar câteva minute. Ai nevoie de doar două ingrediente din bucătărie

Perdelele sunt un accesoriu esențial pentru a oferi frumusețe și echilibru unei camere. Pentru a te bucura de un rezultat perfect, este bine să le cureți periodic. Și poate nu știai că oțetul poate să vină în ajutorul tău. Iată de ce!

Trucuri pentru albirea perdelelor Foto: Pixabay.com
Trucuri pentru albirea perdelelor Foto: Pixabay.com

Folosește oțel atunci când speli perdelele

Este foarte important să-ți cureți perdelele din când în când, deoarece ele acumulează foarte multă murdărie și praf. Toți acești factori de mediu le fac să-și piardă strălucirea și culoarea inițială în timp.

Cu puțin efort, însă și un ingredient, le poți face să arate din nou proaspete și curate. Pentru a avea, din nou, perdele albe și curate, vei avea nevoie de un pahar de oțet. Toarnă soluția în tava de balsam a mașinii de spălat și spală-le la 30 de grade Celsius.

Totodată, mai poți adăuga oțetul într-un lighean, unde ai deja puțină apă fierbinte și săpun de vase. Amestecă bine, adaugă perdelele și lasă soluția să acționeze timp de 10 minute. Apoi, spală-le obișnuit la mașina de spălat.

Cum se albesc perdelele: Spală-le cu detergent și soluție pentru rufe albe

După ce au fost înmuiate pe rând în apă cu oțet și apă cu bicarbonat, perdelele pot fi spălate în mașina de spălat, folosind un program pentru rufe delicate. Adaugă în mașina de spălat un prosop alb sau un tricou alb.

Este necesar ca în cuvă să fie un alt material care să adauge greutate în timpul spălării, astfel încât programul de spălare să fie cât mai eficient. Pentru că sunt prea ușoare, perdelele nu vor fi agitate și spălate suficient în cuvă dacă nu adaugi o greutate suplimentară. De asemenea, poți pune în cuvă mingi speciale pentru spălarea rufelor. 

Adaugă în mașină detergent pentru rufe albe și un înălbitor, fie că este pe bază de clor sau pe bază de oxigen. Nu adăuga o cantite prea mare de înălbitor pe bază de clor pentru că poate îngălbeni și mai mult perdelele, mai ales dacă sunt din poliester. Citește cu atenție eticheta perdelelor și recomandările producătorului înainte de a folosi detergenți care pot deteriora țesătura.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net